14. juuni 2004 kell 9:15

Hotellide ja restoranide liit: palku sunnib tõstma konkurents

Hotellide ja restoranide liidu tegevjuht Donald Visnapuu ütles, et paljude erinevate põhjuste kõrval võib hotelle ja restorane sundida palku tõstma konkurents.

?Siin võib olla tegu loomuliku nähtusega, sest hotellides ja restoranides oli keskmine palk kõige madalam,? märkis Visnapuu. ?Selge on aga, et majandussektorite vahel on ka konkurents ja kui palka ei tõsta, jooksevad inimesed ära. Ükskõik kuhu,? selgitas ta.

Visnapuu sõnul tõstsid Hotellide ja restoranide liidu liikmed, kes on enamus Tallinnas asuvad suurettevõtted, aastatel 2002-2003 palka keskmiselt 2%.

?Võib muidugi oletada, et palgatõus oli tingitud uute hotellide lisandumisest, kuid 2003. aastal veel sellist tööjõunappust ei olnud kui praegu,? arutles Visnapuu. ?Pole välistatud, et praegu palgatakse oskajaid inimesi, näiteks keskastme juhte varasemast kõrgema palga eest.?

Hotellide ja restoranide liidul ümbrikupalgareididest ja sellest tulenevast palgatõusust tagasisidet ei ole.

Hetkel kuum