EPL: Stockmannis tuleb müüki 75 000 krooni maksev konjak

15. juuni 2004, 07:46

Suure tõenäosusega tuleb Tallinna Stockmanni kaubamajja sügisel müügile 75 000kroonise jaehinnaga konjak Courvoisier L?Esprit.

Tegemist on kalleima konjakipudeliga, mis Eestis eales müügil on olnud, kirjutas Eesti Päevaleht.

?Selle võiksid osta inimesed, kes oskavad asjast lugu pidada ning kel on ka materiaalsed võimalused selleks,? ütles Courvoisieri konjakite maaletooja Allied Domecq Spirits and Wine Estonia tegevjuht Vladimir Sapoznin, lisades et kindlasti ei osteta seda joomiseks, nagu tavalisi jooke ostetakse, vaid nautimiseks.

L?Espriti on maailmas toodetud vaid paar tuhat pudelit, Stockmanniga käivad läbirääkimised ühe või kahe pudeli müügile toomiseks.

Sapoznini sõnul on tegemist 0,7-liitrisesse kristallpudelisse villitud vanade konjakite seguga, millest kõige noorem pärineb 1930ndatest, vanim aga 19. sajandist. Courvoisier L?Espriti hulgihind jääb 50 000 krooni kanti, Läti Stockmannis on pudel juba müügil. USAs maksab L?Esprit poes ligi 4000 dollarit (52 000 krooni).

Eestlased on Sapoznini sõnul üldiselt hakanud alkoholi puhul kvaliteeti tähtsustama.

Ka Hennessyl on kallis, üle 60 000 krooni maksev konjak Timeless, kuid kaubamärgi maaletooja Prike turundusdirektori Armin Mähhari hinnangul ei ole selle Eestisse müüki toomine majanduslikult põhjendatud.

Stockmannis maksab hetkel kalleim konjak ? Hennessy Richard ? 29 000 krooni. Viimati müüdi selline pudel kaks nädalat tagasi ühele keskealisele austraallasest ärimehele, kes kõneles muu hulgas vene keelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing