Ülo Toomsalu • 2. juuli 2004 kell 7:02

EPL: Tiina Mägi keelaks sadakonna kesk- ja vanalinna maja müügi

Tallinna vanalinna kaitsjana tuntud linnavolinik Tiina Mägi koostas vastukaaluks müüginimekirjale nimekirja majadest, mis peaksid linna omandusse jääma.

Kolmapäeval toimunud viimasel Tallinna linnavolikogu istungil enne suvevaheaega esitas Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Tiina Mägi eelnõu, milles loetletud 71 kesk- ja vanalinnas asuvat maja ei tohiks Mägi sõnul mingil juhul müüa, kirjutab Eesri Päevaleht.

Loetellu kuuluvad Raekoja platsi ümber asuvad hooned, linnamüür ja tornid, samuti kesklinnas asuvad hooned, mis on kasutusel kultuuri-, turismi- ja sotsiaalobjektidena, näiteks vanurite eneseabikeskus Kadriorus.

?Linnavara hooletu müük on üks minu põhimuresid. Ei tohi müüa maju, mis kannavad linna imagot, ei tohi müüa linnamüüri ega torne. See on enam kui selge,? ütles Mägi.

Eelnõu lisas on loetletud 71 maja, kuid loetelu on esialgne ning Mägi kavatseb seda enne järgmist, augustis toimuvat linnavolikogu istungit, kus see arutusele tuleb, täiendada.

?Tahtsin lihtsalt järjekordselt linna vara hävimisele tähelepanu juhtida, nimekirjas on majad, mis esimese hooga meelde tulid,? selgitas Mägi. ?Kogu südamest loodan, et linnavalitsus suhtub asjasse tõsiselt,? lisas ta.

Samal istungil kinnitas volikogu aga Keskerakonna häälte toel linnavalitsuse plaani müüa esinduslik Raekoja platsi lähistel, Pikk tänav 11 / Lai 10 asuv hoone enampakkumisel alghinnaga 24,6 miljonit krooni. Keskerakonna koalitsioonipartner Reformierakond hääletas valdavalt eelnõu vastu.

Hetkel kuum