6. juuli 2004 kell 8:08

Austraalia aktsiaturg rekordkõrgel

Austraalia aktsiaturg sulgus täna S amp;P/ASX 200 indeksi näol ajaloo kõrgeimal tasemel.

Indeks lõpetas päeva 0,5 protsendise tõusuga 3555,80 punktile. Tõusu vedasid kaevanduskompaniide BHP Billitoni ja Rio Tinto Groupi aktsiad. Neile aktsiatele mõjusid hästi metallide, sealhulgas vase hinna tõus ning kaevandustöötajate streigioht.

?Mõlemal kompaniil on hea avatud risk tõusvate metallihindade suhtes,? ütles Sydneys asuva Shaw Stockbroking tooraineaktsiate analüütik John Colnan Bloombergile. ?Ma eelistan BHPd Riole kuna tema tegevus on rohkem hajutatud.?

BHP ja Rio Tinto on vastavalt maailma suuruselt kolmas ja neljas vasekaevandaja.

BHP aktsia hind tõusis 1,3 protsenti, 5,04 Austraalia dollarile. Rio aktsia hind tõusis 0,6 protsenti, 35,90 Austraalia dollarile.

Hetkel kuum