2. august 2004 kell 9:48

Imavere saeveski sai FSC sertifikaadi tagasi

Sertifitseerimisasutuse SmartWood ametliku teadaande kohaselt taasomistati Stora Enso Timberi Imavere saeveskile Eestis FSC ühtse tarneahela sertifikaat.

Sertifikaat peatati käesoleva aasta aprillis seoses sellega, et seda oli saeveski ettevõttesiseses infovahetuses esinevate puuduste tõttu kogemata ebaõigesti kasutatud. Kohe peale FSC sertifikaadi peatamist alustati ettevõttes kontrollisüsteemi ülevaatamist, teatas ettevõte.

Imavere saeveski otsustas FSC sertifikaati omavate palkide väikese osakaalu tõttu tarnitava puidu hulgas 2003. aasta septembris ajutiselt mitte kasutada oma FSC sertifikaati ja peatas FSC palkide eraldamise tootmisprotsessis.

Siiski saadeti ühele Prantsuse kliendile 2003. aasta septembrist 2004. aasta märtsi lõpuni kokku 916 m3 FSC märgistusega puidukomponente. See tuli ilmsiks FSC auditis, mis toimus aprilli alguses, mistõttu saeveski FSC sertifikaat peatati.

Stora Enso Timberi kogutarned eelmisel aastal ulatusid 5,8 miljoni tihumeetrini, millest umbes 35 000 m3 oli FSC sertifikaadiga puit.

Hetkel kuum