Alvar Jõgeva • 11. august 2004 kell 7:18

Börsikommentaar: Intressitõus kergitas USA aktsiaid

USA börsil tegid aktsiad läbi korraliku tõusu, kui keskpank tõstis intresse 0,25 protsendipunkti võrra.

Keskpank tõstis baasintressimäära 1,5 protsendile, mis oli ootuspärane. USA keskpanga sõnul on kõrge nafta hind küll kahjustanud majandust, kuid edaspidi kosub majandus kiiresti. Intresse kavatsetakse edaspidi tõsta mõõdukas tempos.

Peale börsi sulgemist avaldas majandustulemused võrguseadmete tootja Cisco Systems. Ilma ühekordsete tulude ja kuludeta teenis Cisco 21 senti kasumit aktsia kohta, mis ületas sendiga analüütikute prognoosi. Käibe osas ületas Cisco samuti prognoose, oodatud 5,89 miljardi dollari asemel ulatus müük 5,93 miljardi dollarini. Järelturul langes aktsia 5 protsenti.

Laiapõhjaline S P 500 indeks tõusis 1,3 protsenti. Dow tööstuskeskmine ja Nasdaqi koondindeks kerkisid vastavalt 1,3 ja1,9 protsenti.

Hetkel kuum