EPL: parvlaevanduse läbirääkimised ummikus

24. september 2004, 07:54

Ajal kui Saaremaa Laevakompanii (SLK) saarte liinide lepingu lõppemiseni on jäänud nädal, ei tea või keeldub firma avalikustamast uusi piletihindu.

SLK on varem hoiatanud, et kui ministeeriumiga 1. oktoobriks kokkulepet ei saavutata, hakkavad parvlaevad sõitma kommertshindadega. Spekuleeritud on, et see tähendab pileti- hindade kahe- kuni kolmekordistumist, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Jutt sellisest hinnatõusust on täiesti vale. Meie ei ole selliseid arvutusi teinud,? ütles SLK nõukogu liige Aivar Jõgi. ?Kui tõstame hinda kuni kolm korda, siis reisijate arv väheneb umbes poole võrra, mis teeb sellise tõusu mõttetuks.?

Jõgi ütles, et SLK hakkab uute hindade väljatöötamisega tegelema 1. oktoobrist, kui ministeeriumiga varem kokkulepet ei saavutata. See tähendab, et kohe 1. oktoobrist piletid ei kalline.

Majandusministeerium on lubanud, et kui kokkulepet SLKga ei sünni, ei tõuse parvlaevapiletite hind saarte elanikele ja firmadele. Vahe kompenseeritakse kohalike omavalitsuste kaudu. Jõgi hinnangul on see plaan kahtlane. ?Kujutage ette, et Tallink kehtestaks soomlastele kõrgemad hinnad kui eestlastele,? ütles ta.

Ministeerium on pakkunud SLK-le liiniveolepingu pikendamist üheks aastaks ning lubanud dotatsiooniks 75 miljonit krooni. SLK on varem nõudnud 105 miljonit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing