• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbeautode müük kasvas üheksa kuuga 8%

  Septembris müüdud 243 tarbeautot on aasta lõikes suhteliselt tagasihoidlik tulemus, mis jääb 21 tarbeautoga alla ka eelmise aasta septembri tulemusele. Küll on aga kasvanud üheksa kuu kokkuvõttes müük. Mullu müüdi üheksa kuuga 2135 uut tarbeautot, tänavu 2298. Kasv on ca 7,6%.
  Aasta tagasi juhtis turgu Peugeot, mis müüs septembris 57 uut tarbeautot. Täna on mark suhteliselt tagasihoidlikul viiendal kohal ja müüs septembris vaid 21 tarbeautot.
  Teisel kohal oli aasta tagasi Citroen, omades sama positsiooni ka täna. Citroen`I vaikekaubikut Berlingo on aga tänavu üheksa kuuga tarbeautodest kõige rohkemmüüdud, kokku 241 autot. Kolmas oli tänane turuliider Renault.
  Sarnaselt augustiga müüdi septembris enim väikese, alla 4 kuupmeetrise kaubaruumiga väikekaubikuid. Neile kuulub turumahust 44,4%, see on ca 3% vähem kui kuu aega tagasi. Teisel kohal asuvad traditsiooniliselt suure kaubaruumiga kaubabussid, omades ca 24% turust. Kolmandal positsioonil raskeveokid, neile kuulus 14,4% turust.
  Üheksa kuu kokkuvõttes on väikekaubikute osakaal siiski mõnevõrra väiksem, ulatudes 37%ni, neid on üheksa kuuga müüdud 848. Suurkaubikutele kuulub ca 32% turust (721 müüdud tarbeautot) ning kolmandal kohal asuvad raskeveokid 357 müüdud uue tarbeauto ehk 15,5% turuosaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.