Madli-Liis Parts • 14. oktoober 2004 kell 22:00

D?ässiklubi alustab segasummajämmiga

Kui d?ässkitarrist Jaak Sooäär entusiastlikult kinnitas, et tänasest hakkab pealinnas tegutsema püsiv ja päris d?ässiklubi, kõlas see veenvalt.

Eks õhtune segasummasuvila laadi jämm anna aimu plaani elujõulisusest. Kohale on lubanud tulla suurem jagu eesti d?ässieliiti, mis juba üksnes faktina hea märk. Raivo Tafenau, Jaak Sooäär, Ewert Sundja, Mart Soo, Eduard Akulin, Raul Vaigla, Tanel Ruben, Toivo Unt jpt mängivad erinevates koosseisudes, mis õhtu edenedes peaks kasvama innukaks jämmiks.

Aasta lõpuni toimub kümme kontserti ? igal reedel kell 21 Vanalinnastuudios. Kindel aeg, kindel koht ja kindel soodne piletihind tekitavad harjumuse. Kontsert on alati kaheosaline, kumbki osa 50 minutit. D?ässiliidu juhi Sooääre sõnul järgitakse põhimõtet, et esineda saaksid muusikud erinevatest põlvkondadest, et kõlaksid erinevad stiilid. Koht on mõeldud eelkõige eesti d?ässmuusikute esinemispaigaks. Järgmisel nädalal mängib Villu Veski ja East Block, kava järgi on tulekul äsja uue plaadi valmis saanud Raivo Tafenau bänd koos Brian Melviniga, Tiit Paulus, Siim Aimla.

Ega muusika üksi head ideed elusaks tee. Tänane on väljakutse ka publikule. Tasuks minna kohale ja olla nii hea kuulaja, et muusikutel oleks rõõm mängida ja Tallinn saaks pubide-diskoteekide kõrval lõpuks kaardile ka d?ässiklubi.

Hetkel kuum