Jukose üksus müüki võileivahinnaga

15. oktoober 2004, 09:49

Jukose olulisim tootmisüksus Juganskneftegaz võib müüki minna vaid 4 miljardi dollari eest, mis on vaid murdosa firma tegelikust väärtusest.

Teate vahendas agentuur Interfax. Samal ajal on Dresdner Kleinwort Wasserstein hinnanud 76,8% Juganskneftegazi aktsiate hinna (vastab 100% hääleõiguslikest aktsiatest) 14,7 miljardi dollari ja 17,3 miljardi dollari vahemikku. Eile õhtul lekkinud hind 4 miljardit dollarit on analüütikute sõnul ?vargus päise päeva ajal? ning ?halvim võimalik stsenaarium,? kirjutab Financial Times.

Interfaxi tsiteeritud kõrge ametniku sõnul võib Juganskneftegazile, mis toodab 60% Jukose naftast, pakkumise teha riiklik gaasimonopol Gazprom, mis hiljuti teatas ühinemisest Rosneftiga. Hind ei pruugi siiski olla lõplik ning lekke eesmärk võib olla võimaliku reaktsiooni testimine, kirjutab FT.

Jukose maksuvõla suurus on praegu enam kui 8,5 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing