Tõnis Arnover • 18. oktoober 2004 kell 7:43

Infotehnoloogia professor: internet variseb kokku aastal 2006

Interneti umbejooks lähima paari aasta jooksul ei ole must stsenaarium, vaid väga tõenäoline sündmuste areng, ütles Soome tehnikaülikooli professor Hannu Kari.

Interneti kokkuvarisemiseni viiv areng on alanud viiruste ja rämpsposti plahvatusliku kasvuga. Järgmisena väheneb internetivõrkude töökindlus ning kasvab selle sisuga manipuleerimine. Kui saasta hulk võrgus ületab talutavuse piiri, variseb kogu süsteem kokku, ütles pessimistlik professor Soome uudisteagentuurile STT.

Et seda vältida, tuleks professor Kari sõnul võrke vaenulike rünnakute eest senisest paremini kaitsta. Selleks on vaja laiendada praegust infrastruktuuri ning arendada interneti sisu ja programme. Ka interneti kasutajate identifitseerimine peaks olema senisest tõhusam.

Hetkel kuum