SLÕL: Poliitikute usaldusväärsus olematu

22. oktoober 2004, 08:08

ETV kolmapäevaõhtuse poliitikasaate «Foorum» küsimusele, kas usaldate Eesti poliitikuid, vastas 94% saatesesse helistanutest eitavalt.

«Kõigepealt ei tohikski Eesti televisioonis sellist saadet üldse olla, kuna see oli täiesti tasakaalustamata,» leiab Riigikogu sotsiaalliberaalide fraktsiooni kuuluv Robert Lepikson. Ta lisab, et kuna räägiti poliitikutest ja süüdistati neid äraostetavuses, võinuks saates olla ka üks poliitikute esindaja, kirjutab SL Õhtuleht.

Lepiksoni meelest eksis saate tegija hea ajakirjandustava vastu. Kui teha niisugust saadet, kus saatejuht ja kolm külalist sõimavad poliitikuid, on selline tulemus muidugi täiesti võimalik, ütleb ta.

«Mis puudutab Tallinna tegusid, siis hämmastab mind üks asi. Kui Savisaar on kogu aeg selliseid tempe harrastanud, siis nagu selle ümber kära ei ole. Aga kui keegi teine teeb samamoodi, tõuseb sellest tohutu, taevani ulatuv skandaal,» iseloomustab Lepikson Tallinna võimuvahetust.

Riigikogulasest keskerakondlane Heimar Lenk usub, et numbrid kajastavad Tallinna ja Toompea viimase aja sündmusi.

«Kuidas saab rahvas austada selliseid poliitikuid, kes pole saanud valija mandaati ja nõrkade, poliitikas vähe kogenud inimeste üleostmise teel teevad uue fraktsiooni,» räägib Lenk.

Rahvaliitlasest riigikoguliikme Tiit Tammsaare arvates on ETVsse helistajate puhul tegemist protestihäältega. Samas tunnistab ta, et hääletustulemused on poliitikutele selge signaal: tuleb rohkem suhelda valijatega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing