• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Juristi konsultatsiooni asendab dokumendinäidistega käsiraamat

  Valdkonnakäsiraamatute väljaandmisele on keskendunud kaks kirjastust: Käsiraamatute Kirjastuse AS ja Äripäeva Kirjastus. Nende valdkonnakäsiraamatud annavad ülevaate teooriast ning toovad ära konkreetsed dokumendinäidised.
  Vast avatud Dokumendipunkt internetis pakub müügiks dokumendinäidiseid, kuid nende puudus on see, et tellijal ei ole võimalik dokumentide sisuga tutvuda, ka ei saa ta juhendeid, mida tuleks konkreetse dokumendi endale kohandamisel silmas pidada.
  Et näidised ei ole üks ühele rakendatavad, kinnitab ka Käsiraamatute Kirjastuse juhatuse liige Mare Tropp. ?Oleme kõigis raamatutes rõhutanud, et näidist ei tohi mehaaniliselt kasutada, see on väga vale,? rääkis Tropp. ?Alati tuleb ise seadust juurde lugeda.?
  Käsiraamatute Kirjastuse käsiraamatud on mõeldud advokaatidele ja juristidele, kuid need on abiks ka juriidilise hariduseta inimestele, kellel on vaja seadustes orienteeruda ning lepinguid ja dokumente koostada. ?Advokaadil ei ole vaja ju hakata jalgratast leiutama, kui ta saab võtta usaldusväärse näidise,? selgitas Tropp. Käsiraamatute Kirjastuse juristid tegelevad igapäevaselt valdkonnaga, millest nad kirjutavad, ning tänu sellele leiab nende käsiraamatutest spetsiifilisi nüansse, mis on praktikas esile kerkinud. Seega võib olla kindel, et näidised ja nõuanded arvestavad uuemate kohtulahenditega, ütles Tropp.
  Peale käsiraamatu, mida on valida töö-, äri- ja maaõiguse vallas, osaühingute ja aktsiaseltside kohta, ning dokumendinäidiste kogumiku saab iga klient ka CD, kus on raamatu materjalid elektroonilisel kujul, iga kuu uudiskirja uuendustest ja muudatustest seadustes ning salasõna ja kasutajanime, mis annab võimaluse elektroonilises foorumis oma küsimusele ekspertidelt tasuta vastust saada. Käsiraamatute hinnad jäävad vahemikku 798?1659 krooni. Samas on võimalik raamatut lugeda ka internetikeskkonnas, säästes sellisel juhul kaane- ja trükihinna. Dokumendinäidiste hind on 798 krooni, online-kasutamise võimaluse saaks 600 krooni eest, tutvustas Käsiraamatute Kirjastuse büroo juhataja Valja Kruminja.
  Äripäeva Kirjastus annab välja 18 käsiraamatut, aasta lõpus lisandub veel üks. Enamik neist on eestikeelsed, maksude ja euroraha käsiraamat ka vene keeles. Äripäeva käsiraamatutest seaduste tekste ei leia, selle asemel on oma ala asjatundjate nõuanded ja juhtnöörid, kuidas ühe või teise seaduse puhul tegutseda, selgitas käsiraamatute osakonna juht Liivi Kedelauk. Raamatutes on ühendatud teooria ja praktika, näiteid elust enesest.
  ?Meie raamatuid ei pea otsast lõpuni läbi lugema, saab avada koha, mis konkreetselt huvi pakub, ning leida sealt oma murele lahendus,? selgitas Kedelauk.
  Äripäeva Kirjastuse käsiraamatutest on CD-l praegu ainult juhiabi käsiraamatu dokumendinäidised. Tulevikus hakatakse võimaldama tellijatel lugeda käsiraamatuid ka veebis. Äripäeva käsiraamatute aastatellimuse hind on sõltuvalt raamatust kas 3360 või 2835 krooni.
  Eelmisel nädalal avatud www.dokumendipunkt.ee müüb varem kasutatud dokumentide näidiseid. Pakutakse üle 500 näidisdokumendi erinevatest valdkondadest . Neid saab ostja valida enamasti vaid pealkirja järgi, omamata ettekujutust, kui üldise või detailse näidisega tegemist on. ?Kardame, et kui inimene näeb dokumenti, siis ta ei osta, vaid kasutab seda maksmata,? selgitas OÜ Kaubandusvõrk juhataja Liivia Mahlapuu. Dokumendipunkt töötab välja tehnilisi lahendusi, mis lubaks tellitavat dokumenti tulevikus mõningases ulatuses näha, et klient saaks sellest parema ettekujutuse.
  Mahlapuu sõnul saab praegu klient, kelle ootustele ostetud dokument ei vastanud või kes on dokumendi pealkirjast valesti aru saanud, raha tagasi. Üks selline juhtum on esimese tegutsemisnädala jooksul ka olnud.
  Dokumendipunkti dokumendid on varem olnud teistes ettevõtetes kasutuses. Juristid, kes on dokumendid koostanud, on nad üle vaadanud ja ajakohastanud. ?Meie juristid jälgivad igapäevaselt seadusi ja kui midagi muutub, siis nad muudavad ka dokumenti,? kinnitas Mahlapuu.
  Klient saab ostetud dokumendi üldjuhul ilma juhiste ja soovitusteta. Haldusõiguse, karistus- ja tsiviilseadustiku ning riigihanke dokumentide kohta on pakkuda ka juhiseid ja selgitusi. Dokumendipunkti dokumentide hinnad on 10?130 krooni, kalleim dokumendikogumik maksab 330 krooni.
  Meil ei ole oma juristi. Olen tööseadustega väga palju tegelenud, ise inimesi esindanud kohtus ja töövaidluskomisjonis. Meie töölepingute algvorm on ka minu enda poolt välja töötatud. Muudatusi teen vastavalt seaduse muutumisele. Käsiraamatute Kirjastuse käsiraamat on üsna asjalik, aga väga kallis. Esimene kord on ahaa- ja uhuu-efekt, pärast seda enam pole. Mul käib Estlexi uudiskiri, mida saan tasuta.
  Meie firmas on juriidiline osakond, kuid ka personaliosakonna mõlemad töötajad on juriidilise haridusega.
  Laiale ringile mõeldud dokumendinäidiseid meie ei vaja. Dokumendipunkti vaatan huvi pärast, aga usun, et me ei telli sealt midagi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Euroopa aktsiaturud on jõuliselt taastumas
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Linnamäe Postimees Grupp vähendas kahjumit
Margus Linnamäe suurosalusega Postimees Grupp vähendas eelmisel majandusaastal ärikahjumit ning käivet.
Margus Linnamäe suurosalusega Postimees Grupp vähendas eelmisel majandusaastal ärikahjumit ning käivet.
Lepinguga salatsev KredEx rikkus reegleid ja andis Porto Francole liiga vabad käed
Andmekaitse inspektsiooni teatel rikkus KredEx teabenõude täitmise korda, kui ei võimaldanud Äripäeval soovitud vormis Porto Franco laenulepinguga tutvuda.
Andmekaitse inspektsiooni teatel rikkus KredEx teabenõude täitmise korda, kui ei võimaldanud Äripäeval soovitud vormis Porto Franco laenulepinguga tutvuda.