EPL: 31 Elcoteqi töötajat sai kohviveest toidumürgituse ja vajas arstiabi

25. oktoober 2004, 07:54

Laupäeval sai 31 Elcoteqi tehase töötajat kohviautomaadi vees olnud keedusoolast toidumürgituse, kedagi haiglasse toimetada ei olnud siiski vaja.

Harjumaa päästeameti pressiesindaja Beata Perensi andmeil sai Põhja-Eesti häirekeskus laupäeval kell 13 teate, et Tallinnas Peterburi tee 66 asuvas ettevõttes Elcoteq tunnevad inimesed iiveldust ning peavalu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Sündmuskohale saadetud kaks kiirabibrigaadi vaatas 31 vaevusi kurtnud töötajat läbi, viieteistkümnele neist osutati ka meditsiiniabi. Keegi hospitaliseerimist õnneks ei vajanud,? ütles Perens.

Hommikul tehase sööklas kohviautomaati kasutanud töötajad kurtsid vee soolaka maitse üle ning enne keskpäeva hakkasid kaebama pea- ja kõhuvalu, mõnel oli ka vererõhuhäiretest tingitud kõrgendatud närvilisus.

Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul olid meedikud valmis halvimaks, kuid õnneks läks hästi ning ei haiglates ega kiirabis polnud vaja valmisolekut suurendada.

Esialgse versiooni kohaselt võis põhjus olla kohvimasina vees, mistõttu sellest võeti proovid. Pühapäeval selgus tervisekaitseinspektsiooni kesklaboris tehtud proovidest, et vees oli kõrgendatud keedusoola kontsentratsioon.

Tehases on OÜ Estomaticu üles pandud suuremat sorti kohviautomaat. Estomaticu müügijuht Mart Roosmets ei usu, et õnnetuses oleks kohvimasin süüüdi. ?Mina arvan, et asi pole kohvimasinas, vaid tsentraalvees. Meil on 700 masinat üleval, ja siiani pole mitte midagi sarnast juhtunud,? ütles Roosmets.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing