EPL: Tallinna uus võimuliit viivitab üüride vabastamisega

25. oktoober 2004, 07:51

Tallinna uued juhid ei kiirusta üüri piirmäärasid tühistama, ehkki see on olnud Res Publica ja Reformierakonna üks peasihte Riigikogus.

Seadused annavad omavalitsustele õiguse lasta üürid vabaks, mida aga Tallinna koalitsioonilepe ette ei näe, kirjutab Eesti Päevaleht.

Riigikogu ja Tallinna volikogu liikme Sven Sesteri sõnul oli võimukõnelustel mõlema erakonna selge positsioon, et üüri piirmäärad peavad kaduma. ?Ootame ära riigikohtu lahendi ja ei taha teha äkilisi samme,? lausus Res Publica Tallinna piirkonda juhtiv Sester. ?Me ei tulnud luuaga pühkima. Meile on tähtis stabiilne areng.?

Otsused langetab koalitsioon tema sõnul pärast tutvumist kohtulahendiga, mis eeldatavasti ei näe vastuolu põhiseadusega.

Tuhandeid sundüürnikke ja majaomanikke eluliselt puudutav teema tõi kevadsuvel Toompeale aasta teravaima vastasseisu. Koalitsioonipoliitikud ei kohkunud siis tagasi ööistungist ega pidanud paljuks tulla juulis erakorraliselt kokku, et suruda riigikogus teist korda läbi üürilagesid kaotav elamuseaduse muudatus. Võimuliidu kaardid lõi tollal segi president Arnold Rüütel, kes viis asja riigikohtusse. Kõrgemal kohtul on otsuse tegemisega aega 4. detsembrini.

Eesti õigusjärgsete omanike liidu (EÕOL) volikogu esimehe Pärtel Tõnsbergi kinnitusel loodavad omanikud linna kiirele tegutsemisele, sest üüride küsimus on üheselt omavalitsuste pädevuses. ?Ebaõiglane olukord, kus omanikud on sotsiaalabi andja rollis, ei saa jätkuda,? märkis Tõnsberg. ?Meil on valmistatud ette kirjad Tõnis Paltsule. Linnapea oli varem positiivselt häälestatud.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing