Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Aasta parim catering-firma le Bonaparte

    Teise koha saavutas Fazer ja kolmanda koha Frens. Konkursil osalesid veel Citygurme, West Grupp ning Menu Catering. Ükski ettevõte ei teadnud, et tellitud toit läheb konkursile. Ülesandeks oli valmistada viiele inimesele, 150 krooni inimese kohta, hispaaniapärased suupisted.
    Ülesandega tahtsid hakkama saada vaid need kuus catering-firmat. Ülejäänud catering-firmadele polnud aga viie inimese toitlustamine piisavalt ahvatlev. Seetõttu jäid ka ülejäänud catering-firmad konkursist välja. Sedavõrd suurem on aga tunnustus neile kuuele, kes olid valmis täitma ka väikse kliendi soovid.
    Le Bonaparte lõi konkurente pika puuga. ürii esimehe Marek Demjanovi sõnul oli le Bonaparte?i menüü hästi läbi mõeldud. ?Komplekssed, lihtsad, huvitavad lahendused. Oli püütud säilitada naturaalseid maitseid. Ja kõige tipuks oli kenasti serveeritud ? oli asja ja oli õhku,? kiitis ta võitjat.
    Pernod Ricard Estonia tootejuht Evelin Hansson kiitis le Bonaparte?i desserdivalikut ja rikkalikku menüüd. ?Kokkuvõtvalt võib öelda, et menüü oli koostatud nii, et kõhu saab täis,? lisas Hansson.
    Kõige maitsvamaks tunnistas ürii aga teise koha võitnud Fazeri toidud, mis sobiksid tõelistele gurmaanidele ja prestii ikamatele üritustele. Kuigi maitsekooslused olid suurepärased, võttis punkte alla kõrge hind.
    ?Toitu oli vähe,? nentis Demjanov. ?Maitsed olid hästi läbi mõeldud, kasutades Hispaania maitsele iseloomulikult kombinatsioone.? Eriti tõstis ürii esimees esile magustoitu ? tartaleid murakamoosiga.
    Frensi kolmas koht aga tuli napilt, neljandaks jäänud Citygurme jäi talle alla vaid ühe punktiga.
    Frensi puhul oli omahind kõrge. Magusus oli hea, kuid suupisted liiga jahused. Hanssoni sõnul oli menüü liiga dekoratiivse desserdi varuga, toit ise aga oli muutnud maitsetuks, kuivaks.
    Neljandaks tulnud Citygurme pakkus klassikalisi suupisteid. ürii esimehe hinnangul kasutas Citygurme juba kulunud võtteid ja toit oli liiga tavapärane. Puudus Hispaania tunnetus ja maitsed, arvas Demjanov.
    Ka Hansson leidis, et Citygurme toit ei läinud eriti teemaga kokku. Kõik toidud olid serveeritud vahutorbikutena, mis soojas ruumis muutuvad inetuks. Samas oli esialgne üldpilt väga efektne.
    Citygurme toidu huvitavat välimust kiitis ka Tartu Shakespeare?i kohviku juhataja Maia Paas.
    Viiendaks tulnud West Grupp väärinuks ürii arvates autentsuse eripreemiat. ?Toit oli täiesti autentne. Tundub, nagu oleks otse Hispaania raamatust maha võetud. Kuigi ka lõhnad olid paljulubavad, oli toit siiski keskmiselt valmistatud ning väga raske süüa. Kindlasti oleks West Grupp saanud kõrgema koha, kui toit oleks pidanud sobima üritusele, kus istutakse laua ümber,? ütles Demjanov. West Grupi pakutud osasuppi, datleid ja grillitud juurvilju püstijalu ei söö. See toit eeldab korralikke savinõusid. Hinde tõmbasid alla ka an?oovisesai ja brushetta, mis olid läbi ligunenud ja väga teravad.
    Kuuenda koha saanud Menu Catering oli küll püüdnud hispaaniapäraseid maitseid järele aimata, ent toit oli kuiv. Puudus ka magustoit.
    Kliendi ürituse õnnestumine eeldab tihedat kahepoolset koostööd. Tellimuse esitamine catering-firmale on esimeseks ja oluliseks sammuks. Tellimuse ülevaatlikkus ja korrektsus tagab täpsema ning ootustele vastava pakkumise.
    Pärast catering-firma pakkumist tuleks veel kord kohtuda ja üle vaadata korraldatava ürituse toimumiskoht. Korrektne ja ülevaatlik infovahetus on ajasäästlik ja loob eeldused ootuspärase tulemuse saavutamiseks.
  • Hetkel kuum
Lenno Uusküla: inflatsioon – mis tõi meid siia ja mis viib meid edasi?
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Osa ettevõtteid saab hindu langetada, loodetavasti nad teevad seda, kirjutab Luminor Eesti peaökonomist Lenno Uusküla vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tööstur praegusest olukorrast: õpetame töötajaid ümber, aga ei koonda
Oleme praegu keskendunud sellele, et oma töötajaid rotatsiooni korras ümber õpetada teistele töökohtadele, mis on tõhusamad, rääkis ventilatsiooniettevõtte ETS NORD juhatuse esimees Urmas Hiie.
Oleme praegu keskendunud sellele, et oma töötajaid rotatsiooni korras ümber õpetada teistele töökohtadele, mis on tõhusamad, rääkis ventilatsiooniettevõtte ETS NORD juhatuse esimees Urmas Hiie.
Kuidas ETFidest maksuefektiivselt tulu kätte saada
Kuidas käib ETFidelt teenitud tulu maksustamine juhul, kui investeerime neisse ettevõtte alt?
Kuidas käib ETFidelt teenitud tulu maksustamine juhul, kui investeerime neisse ettevõtte alt?
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Tippjuhi õppetund skandaalist: isegi kui tõde on valus, tuleb see välja öelda
Saates "Juhi jutud" on külas Eesti parimaks rahapesuvastase võitluse eksperdiks nimetatud Rahapesu Andmebüroo juht Matis Mäeker, kes räägib, miks on kriisid head ja mida on ta keerulistest ning skandaalideks paisunud hetkedest õppinud.
Saates "Juhi jutud" on külas Eesti parimaks rahapesuvastase võitluse eksperdiks nimetatud Rahapesu Andmebüroo juht Matis Mäeker, kes räägib, miks on kriisid head ja mida on ta keerulistest ning skandaalideks paisunud hetkedest õppinud.
Cleantech: kuidas Eesti iduettevõte Bangladeshis maailma päästab
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Seekordses „Cleantechi“ saates on külas Reverse Resourcese asutaja ja tegevjuht Ann Runnel ning Cleantech Estonia uus juht Kädi Ristkok.
Venemaa kaotas nafta-gaasitulust poole
Venemaa eelarvesse on selle aasta viie kuuga laekunud 19 protsenti vähem tulu kui aasta tagasi, eriti suur kukkumine on tabanud nafta- ja gaasitulusid – 50 protsenti, kirjutab Vene väljaanne Kommersant.
Venemaa eelarvesse on selle aasta viie kuuga laekunud 19 protsenti vähem tulu kui aasta tagasi, eriti suur kukkumine on tabanud nafta- ja gaasitulusid – 50 protsenti, kirjutab Vene väljaanne Kommersant.
Vabade töökohtade arv kahanes 12 protsenti Koondamised puudutasid 6000 inimest
Selle aasta esimeses kvartalis oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides kokku 11 461 vaba ametikohta, mida on 12% vähem kui mullu samal ajal, teatas statistikaamet.
Selle aasta esimeses kvartalis oli Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides kokku 11 461 vaba ametikohta, mida on 12% vähem kui mullu samal ajal, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.