• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapangalt ootab suurimat puhaskasumit konkurent Ühispank

  Ühispanga prognoos kolmandaks kvartaliks on 743 mln krooni, mis oleks eelmise aastaga võrreldes kolmandikuline puhaskasumi kasv.
  Kõige pessimistlikum on Hansapanga kolmanda kvartali kasumi suhtes Itaalia panga UBM Prahas asuv pangandussektori analüütik Jiri Stanik, kes ootab kasumiks 625,7 mln krooni, mis oleks 12protsendine kasv.
  Kuus Äripäeva küsitletud analüütikut ootavad keskmiselt Hansapanga kasumiks 695,7 mln krooni, mis oleks mullusega võrreldes 24,5protsendine kasv.
  Kõige suuremat puhast intressitulu ennustab kolmandas kvartalis Hansapangale Austria panga Erste Bank Varssavis asuv analüütik Grzegorz Zawada, kes näeb puhast intressitulu 985,7 mln krooni juures. Mullusega võrreldes oleks see 22protsendiline kasv. Kõige madalamat intressitulu ootab Läti Parex Banka ? 916,9 mln krooni. See näitaja teeks kasvuks 13 protsenti. Keskmiselt oodatakse intressitulu kasvuks 16,5 protsenti ehk 942,4 mln krooni.
  Ka Hansapanga tegevuskasumit enne provisjone näeb kolmandas kvartalis kõige kõrgemal tasemel Ühispank, kes ootab tulemiks 910 mln krooni, mullusega võrreldes oleks see 27protsendiline kasv. Kõige madalamat näitajat näeb UBM, mis ootab summaks 835,5 mln krooni. Analüütikud keskmiselt ootavad tegevuskasumiks enne provisjone 871,7 mln krooni, mis on 22% suurem mullusest näitajast.
  Ainsana näeb Hansapanga puhast intressimarginaali eelmisest aastast kõrgemal tasemel Erste Bank, mis ootab marginaaliks 3,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.