Hansapangalt ootab suurimat puhaskasumit konkurent Ühispank

Ühispanga prognoos kolmandaks kvartaliks on 743 mln krooni, mis oleks eelmise aastaga võrreldes kolmandikuline puhaskasumi kasv.

Kõige pessimistlikum on Hansapanga kolmanda kvartali kasumi suhtes Itaalia panga UBM Prahas asuv pangandussektori analüütik Jiri Stanik, kes ootab kasumiks 625,7 mln krooni, mis oleks 12protsendine kasv.

Kuus Äripäeva küsitletud analüütikut ootavad keskmiselt Hansapanga kasumiks 695,7 mln krooni, mis oleks mullusega võrreldes 24,5protsendine kasv.

Kõige suuremat puhast intressitulu ennustab kolmandas kvartalis Hansapangale Austria panga Erste Bank Varssavis asuv analüütik Grzegorz Zawada, kes näeb puhast intressitulu 985,7 mln krooni juures. Mullusega võrreldes oleks see 22protsendiline kasv. Kõige madalamat intressitulu ootab Läti Parex Banka ? 916,9 mln krooni. See näitaja teeks kasvuks 13 protsenti. Keskmiselt oodatakse intressitulu kasvuks 16,5 protsenti ehk 942,4 mln krooni.

Ka Hansapanga tegevuskasumit enne provisjone näeb kolmandas kvartalis kõige kõrgemal tasemel Ühispank, kes ootab tulemiks 910 mln krooni, mullusega võrreldes oleks see 27protsendiline kasv. Kõige madalamat näitajat näeb UBM, mis ootab summaks 835,5 mln krooni. Analüütikud keskmiselt ootavad tegevuskasumiks enne provisjone 871,7 mln krooni, mis on 22% suurem mullusest näitajast.

Ainsana näeb Hansapanga puhast intressimarginaali eelmisest aastast kõrgemal tasemel Erste Bank, mis ootab marginaaliks 3,7 protsenti.

Hetkel kuum