Oktoobris valitsuse toetus kukkus

29. oktoober 2004, 15:37

TNS Emori uuringu kohaselt on valitsuse toetus kümnepallilisel skaalal 4,86 palli, mis on 0,23 palli madalam kui septembris, kirjutab Postimees Online.

Emori sotsioloogi Jaanika Hämmali sõnul võib madala toetuse ühe võimaliku põhjusena näha seda, et valitsus on oktoobrikuu esimeste nädalateni paistnud silma negatiivsete sündmustega nagu segadus praamiliikluses ja Lihula mälestusmärgi mahavõtmine. Meedia on neid sündmusi samal ajal võimendanud.

«Kui vaadelda oktoobrikuu erinevaid küsitlusperioode, siis on näha, et valitsuse toetus langes oktoobrikuu esimese pooleni (4,82), kuu teises pooles toetus mõnevõrra tõusis (4,90),» lausus Hämmal.

«See seostub ka meediauudiste peegeldustega elanike mälus - kui oktoobri alguses domineeris sisepoliitilistest uudistest Lihula sündmustega seonduv, siis oktoobri teises pooles meenutati põhiliselt vaid Tallinna võimuvahetust,» selgitas Hämmal.

Juhan Partsi valitsuse keskmine toetusnäitaja on 5,28 palli. Toetust valitsusele mõõdeti küsimusega: «Kuivõrd te toetate Eesti vabariigi valitsuse tegevust?»

Valitsuse toetus on kõige kõrgem Tallinnas, madalale on see langenud Lõuna-Eestis ehk Põlva-, Võru-, Valga- ja Viljandimaal. Valitsuse toetust küsiti 1002 Eesti elanikult vanuses 15-74 aastat, neist valimisealisi kodanikke oli 756.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing