SASi kasum kukkus enam kui kümme korda

Annika Matson 02. november 2004, 10:31

Põhjala regiooni suurima lennufirma SAS kasum kukkus kolmandas kvartalis kütuse hinna järsu kallinemise ja pilootide streigi tõttu enam kui kümme korda.

Skandinaavia lennufirma puhaskasum langes 68 mln Rootsi kroonini (117,6 mln kr) ehk 0,41 kroonini aktsia kohta. Eelmise aasta kolmandas kvartalis oli firma kasum 699 mln Rootsi krooni (1,2 mld krooni) ehk 4,25 krooni aktsia kohta. Kasum oli tunduvalt väiksem uudisteagentuuri Bloombergi küsitletud analüütikute keskmisest ootusest, milleks oli 279,5 mln krooni. Kompanii käive kasvas 3,4 protsenti, 15,4 mld Rootsi kroonini.

Toornafta hinnad on aasta jooksul kasvanud 70 protsenti. SASi aktsia alustas täna hommikul Stockholmi börsil kauplemist ligi 2 protsenti miinuses, aktsia maksis 50,75 krooni. ?Teises kvartalis täheldatud lennuliikluse hea kasv ei jätkunud augustis ja septembris,? seisis firma börsiteates. SAS kinnitas, et kõrged naftahinnad toovad neile selle aasta kokkuvõttes kahjumi.

Ettevõte teatas, et loobub tuleval aastal kümnest lennukist, mis aitab säästa 500 mln Rootsi krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing