• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Magnum Medical tungib Soome turule

  ?Soomes on vaid kaks suurt hulgimüüjat, Tamro ja Oriola, läheme neilt mõlemalt turgu ära võtma,? ütles Magnum Medicali tegevdirektor Virkko Pullinen. ?Kui Soomes hästi läheb, siis miks mitte Rootsi või Peterburi minna? Liigseid piiranguid me endile ei sea.?
  Magnum Medical ei lähe Pullineni sõnul Soome turule pelgalt odavusega, ära kavatsetakse kasutada siin omandatud kogemused ning pakkuda ka mõningat hinnaeelist, nii keskladu kui ka logistikakeskus jäävad esialgsete plaanide kohaselt Tallinna. ?Laevad käivad ju kogu aeg,? ütles Pullinen. ?Üritame seda kaksiklinna ideed rakendama hakata.?
  Olulise konkurentsieelise peaks Magnumile andma kogemus Eesti turult, kus kõik ravimimüüjad võivad maale tuua kõikide tootjate ravimeid, Soomes aga kehtivad eksklusiivlepingud, mis Euroopa Liidu tingimustes peatselt kaduma peaksid.
  Soome turg on Pullineni sõnul Eesti omast umbes 10 korda suurem, ulatudes 20 miljardi kroonini aastas. Magnum Medical tahab sellest järgmise kolme aastaga kümnendiku napsata.
  Augustis uue suuromaniku saanud Magnum Medical kavatseb Eestis ärimudelit muuta, keskendudes enam teiste hulgimüüjate teenindamisele. Esimese sammuna hakati siinsel turul pakkuma nn jaotuskeskuse teenust, mis tähendab, et teised ravimite hulgimüüjad saavad tahtmise korral teenustasu eest kasutada Magnum Medicali laopinda ning logistikat. ?Müük ja kliendisuhtlus jääb nende endi teha,? ütles Pullinen.
  Juba on täisteenust ostma hakanud Armila Eesti OÜ, varsti lisandub kundede nimekirja Apotheka nime kandvaid apteeke ühendav katusorganisatsioon Apteekide Koostöö Hulgimüük.
  Magnum Medicali suurima konkurendi Tamro Eesti tegevdirektor Tarvo Vaasa ei tahtnud Magnumi Soome minekut eriti kommenteerida, öeldes, et väga raske on midagi arvata ning et arvamine on tänamatu töö. ?Aga märgid näitavad, et nad peavad Soome minekuks tõsiseid plaane, firmagi on ju registreeritud juba,? soostus Vaasa siiski natuke rääkima. ?Soome turg on hoopis teistsugune, rohkem arenenud, kui siinne, eks nad peavad seal teistmoodi käituma.?
  Magnumi plaan jätta nii keskladu kui ka logistikakeskus Tallinna ei tulnud Vaasale suure üllatusena. ?Euroopas on teisigi näiteid, kus niiviisi tehakse,? ütles Vaasa. ?Ehk on tulevikus Balti riikideski nii, et kolme riigi peale on vaid üks suur hulgiladu.?
  Eesti turu kohta ütles Vaasa, et see on viimase 10 aastaga üsna paika loksunud. ?Positsioonid on välja kujunenud ning suurt vallutada pole siin midagi,? ütles Vaasa. ?See, et meid siin turul nii palju on, on ju hea, sest kliendid, ma mõtlen apteegid ja haiglad, ainult võidavad konkurentsist.?
  Eesti ravimiturust on Magnum Medicali käes hetkel 45?46%, Läti omast 11?12%, mõlemad kasvavad. Lisaks Läti tütarfirmale kuulub Magnum Medicali kontserni veterinaarkaupu müüv Megnum Veterinaaria, kellel omakorda on tütarfirmad nii Lätis kui ka Leedus, hambaravitooteid müüv Magnum Dental ja ca 60 apteeki omav Parimex Invest.
  Septembri lõpus kirjutas Äripäev, et enam kui 70% osaluse Magnum Medicalis omandas vendadelt Aivar ja Margus Linnamäelt ja Georg Gavronskilt Mani saarel registreeritud kinnine investeerimisfirma New European Investments Ltd, tehingu hinda pooled ei avaldanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.