• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koolitusinfo

  TSD ja lisade 1, 4, 5, 6, 7 täitmine
  Aeg: 17. novembril kell 10Koht: Laada 4a, Ida maksukeskuse Rakvere teenindusbüroosTeema: maksudeklaratsiooni vormi TSD ja lisade 1, 4, 5, 6, 7 täitmine ning e-maksuameti kaudu deklaratsiooni esitamine, tähelepanu pööratakse TSD lisade 1, 4, 5, 6, 7 täitmisel esinevatele vigadele praktiliste näidete abilLektorid: Rakvere teenindusbüroo vanemspetsialist Urve Pärnsalu ja spetsialist Agne AaslavKorraldaja: maksu- ja tolliametHind: tasutaLisainfo: www.emta.ee
  Käibemaksu- ja tulumaksuseaduse rakendusküsimused
  Aeg: 17. novembril kell 10Koht: Tartu Ülikooli Pärnu Kolled?is, Ringi tn 35Sihtgrupp: ettevõtete juhid, finantsjuhid ja raamatupidajadTeemad: olulised muudatused füüsilise isiku tulude maksustamises, muudatused käibemaksuseaduses ja 6. direktiivi otserakendamine. Seal hulgas käsitletakse ka transporditeenuste, ekspedeerimise ja vahendamise käibemaksuga seotud probleeme ning kaupade töötlemisega ning kinnisasjade üüri, rendi ja võõrandamisega probleeme jms.Lektorid: Sirje Pulk, Maksuameti peadirektori nõunik ja Lemmi Oro, rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhatajaHind: Kaubanduskoja liikmetele 550 kr, mitteliikmetele 700 kr, lisandub käibemaks.Korraldaja: Eesti Kaubandus-TööstuskodaLisainfo: www.koda.ee
  ICC tüüpvahenduslepingute kasutamine
  Aeg: 15. detsember kell 9Sihtrühm: turundusjuhid, ekspordijuhid, ostujuhid, eksperdid.Teemad: vahendajate liigid ja nende eripära, vahenduslepingud, EÜ Komisjoni direktiiv kaubaagentidest, distributsiooni- ehk monopoolse importöör-edasimüüja tüüplepingute praktiline kasutamine jms.Lektor: Tiit TammemägiHind: 2400 krooni, lisandub käibemaksKorraldaja: Emi-EwtLisainfo: www.emiewt.ee
  Logistika aastakonverents 2004
  Sihtrühm: juhtivtöötajad, kelle vastutusalasse kuulub tarneahela, ostutegevuse, strateegiliste partnerlussuhete, kvaliteedi või logistika juhtimine; samuti konsultandid ning majandustarkvara tootjadTeemad: tarneahela juhtimine, tootmine, hankimine, tarnimine jne. Konverentsil tutvustatakse SCORi ehk globaalselt kasutatavat standardiseeritud tarnahela juhtimise mudelit. SCOR võimaldab vaadelda tarneahela protsesse ?helikopterilt?, standardiseerib tegevused ja aitab kõigil osapooltel protsesse üheselt mõista.Esinejad: Jo Vegheim ja Eesti ettevõtjad, kes tegutsevad välismaalAeg: 18. novemberKoht: Tallinna LillepaviljonHind: 3900 krooni, lisandub käibemaksKorraldab: Konverentsikeskus ja Eesti LogistikaühingLisainfo: www.konverentsikeskus.ee
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.