Leedu toob võõrtöölisi Valgevenest

16. november 2004, 11:47

Probleemid kvalifitseeritud tööjõu nappusega Leedus on sundinud ametivõime järeleandmistele, et töölisi saaks palgata Valgevenest, Ukrainast ja Venemaalt.

Ajaleht Verslo Zinios kirjutab, et ehitusfirmast Murena saab esimene, kes ?impordib? välismaalt töölisi Leetu püsivale tööle. Lühiajaliste lepingutega on venelased, ukrainlased jt Leedus juba ammu tööl olnud. Ehitusfirma juhi sõnul on Leedus ehituses praegu eriti suur puudus betoonitöölistest ja müürseppadest.

Võõrtööliste palkamist plaanivad ka teised Leedu ehitusfirmad ning muude tööstusharude ettevõtted, näiteks õmblustööstus, kirjutab tänane Biznes Baltija.

Ja olukord läheb ainult halvemaks, seda enam, et palju leedulasi on tööd otsima läinud teistesse ELi riikidesse. Näiteks Suurbritannias töötavast 87,2 tuhandest ELi 10 uue liikmesriigi kodanikust on leedulasi 14 590, kirjutab B B.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing