• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitusmaterjalide tarbimine ühtlustus

  Kui II kvartalis paistsid silma seinamaterjalide ja soojustusmaterjalide suured kasvunumbrid, siis kolmanda kvartaliga on need numbrid tasandunud ühtlasele tasemele. Üheksa kuuga kasvas Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liitu kuuluvate ettevõtete müügikäive 16% võrra võrreldes eelmise aasta sama ajavahemikuga ? 4337 miljoni kroonini. 10 ja 20 protsendi vahele jäävad ka enamiku ehitusmaterjalide kasvunumbrid: kaubabetoon, soojustusmaterjalid, katusematerjalid, kuivsegud, avatäited. Veidi suuremat tõusu näitasid seinamaterjalid ? see näitab endiselt elamuehituse prioriteeti; ka aktiivne teedeehitus on suurendanud täitematerjalide müüki. Veidi on kasvanud ootused 2004. aasta kogutulemuse suhtes ? ehitusmaterjalide müügikäibe kasvuks oodatakse 12%.
  2004. a üheksa kuu jooksul eksporditi ehitusmaterjale 1430 miljoni krooni eest, mis ületab 2003. aasta sama ajavahemikku 193 miljoni krooni võrra. Suurima ekspordikäibega on AS Rannila Profiil, suurima ekspordikäibe osatähtsusega võrreldes ehitusmaterjalide müügikäibega on OÜ Krimelte (üle 90%) ja AS Saajos Balti (üle 75%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.