Enno Rebane • 23. november 2004 kell 22:00

Ehitusmaterjalide tarbimine ühtlustus

Kui II kvartalis paistsid silma seinamaterjalide ja soojustusmaterjalide suured kasvunumbrid, siis kolmanda kvartaliga on need numbrid tasandunud ühtlasele tasemele. Üheksa kuuga kasvas Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liitu kuuluvate ettevõtete müügikäive 16% võrra võrreldes eelmise aasta sama ajavahemikuga ? 4337 miljoni kroonini. 10 ja 20 protsendi vahele jäävad ka enamiku ehitusmaterjalide kasvunumbrid: kaubabetoon, soojustusmaterjalid, katusematerjalid, kuivsegud, avatäited. Veidi suuremat tõusu näitasid seinamaterjalid ? see näitab endiselt elamuehituse prioriteeti; ka aktiivne teedeehitus on suurendanud täitematerjalide müüki. Veidi on kasvanud ootused 2004. aasta kogutulemuse suhtes ? ehitusmaterjalide müügikäibe kasvuks oodatakse 12%.

2004. a üheksa kuu jooksul eksporditi ehitusmaterjale 1430 miljoni krooni eest, mis ületab 2003. aasta sama ajavahemikku 193 miljoni krooni võrra. Suurima ekspordikäibega on AS Rannila Profiil, suurima ekspordikäibe osatähtsusega võrreldes ehitusmaterjalide müügikäibega on OÜ Krimelte (üle 90%) ja AS Saajos Balti (üle 75%).

Hetkel kuum