Tõnu Tramm • 25. november 2004 kell 22:00

Autonova avas autopoe Tallinnas

Autonova haldusfirmaks on Catamounti tütarfirma Eesti Autotehas OÜ, mille strateegiaks on ettevõtte pressiteate kohaselt müüa autosid soodsalt, valikusse kuulub eri marki uusi ja kasutatud autosid.

Autonova tegevusmudel on Eesti ametlike autoesinduste seas tekitanud pahameelt, kuid ettevõte ise leiab, et see on pikemat aega kasutusel olnud juba paljudes ELi riikides. ?Autonova ostab eri tarnijatelt väikseid autokoguseid hea hinnaga. Autod müüakse tarbijatele edasi soodsa hinnaga, sest võrreldes traditsioonilise automüüjaga on meie kulutase tunduvalt madalam,? seisab Autonova pressiteates. Ettevõtte kinnitusel toetab seda tegevusmudelit ka ELi konkurentsiamet, sest see tekitab tarbijale kasulikku konkurentsi. Autotootjate esindajad näevad uute autode säärase müügi taga aga seaduserikkumist, kuna uusi autosid tohib müüa vaid tehase nõudmistele vastavalt.

Autonova Soome päritolu omanikfirma Catamount Oy käive on ligikaudu 120 miljonit eurot, 15 aastat tegutsenud ettevõttes töötab umbes 100 inimest. Catamount on autode impordile ja jaemüügile spetsialiseerunud kontsern, mille peamised tegevusalad on tax-free müük, Ferrari, Maserati, Toyota, Volvo ja Renault? müük ja hooldus Soomes, lisaks jahtide Princess import ning kinnisvarahaldus.

Hetkel kuum