EPL: Uuest aastast muutub rehvide kontroll jäigemaks

26. november 2004, 08:11

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel peavad taastamata autorehvid olema järgmise aasta algusest sertifitseeritud.

Nõuetele mittevastavate rehvide eest võib autojuhti tabada kopsakas rahatrahv, kirjutab Eesti päevaleht.

Ministeeriumi veondus- ja liiklustalituse juhataja Priit Vene selgitas, et taastamata rehviks võib pidada nii uut kui ka kasutatud rehvi, mida pole protekteeritud ? mille turvist pole uuendatud.

Teisisõnu, kõik tootja poolt rehvile kantud kirjad ning mõõdud peavad olema selgelt loetavad. ?Rehvide kasutajalt sertifikaati ei nõuta, kuid ta peab jälgima, et rehvil oleks vastav tähis,? selgitas Vene. Ta lisas, et sertifikaate väljastatakse vaid rehve tootvatele või taastavatele ettevõtetele, selle alusel on neil õigus rehve sertifitseerida.

?Tänapäeva autodel kasutatakse enamasti kõigil juba sertifitseeritud rehve. Peab ka mainima, et rahvusvahelises liikluses osalevatel sõidukitel on sertifitseeritud rehve nõutud juba alates 1996. aastast,? ütles Vene.

?Kui hakatakse lugema rehvidele kantud kirjasid, siis võib-olla mõnede Vene ajast jäänud vanemate rehvide puhul võib tekkida probleeme. Eeldatavasti on enamikul siiski uuemad rehvid all.? Vene lisas, et juhul, kui autojuht nimetatud nõude vastu siiski eksib, võib teda liiklusseaduse alusel trahvida kuni 50 trahviühiku ehk kuni 3000 krooni piires. ?Eeldatavasti juhitakse autojuhtide tähelepanu asjale tehnoülevaatustel.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing