• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa hindab sümboleid

  ?Kujundus on lehtede sisu määranud juba viis-kuus aastat,? iseloomustas ajalehekujunduse suundumusi Tartu Ülikooli õppejõud Roosmarii Kurvits, ehkki lugeja valib ajalehte mitte niivõrd kujunduse, kuivõrd sisu järgi. Kurvits märkis, et Euroopa ajalehtede kujundusauhinnad näitavad eelkõige enesekindlust ? siinsed ajalehed julgevad oma töid konkursile saata. Mõtleme Euroopaga samas võtmes, lausus Kurvits võitude kohta.
  Mullu sai Äripäev Euroopa kujunduskonkursilt vaid ühe auhinna. Teistest lehtedest tuli tänavu auhind ka Postimehele, kelle esiküljel troonis merd uhav valge laev. Kokku osales kuuendat korda toimuval Euroopa ajalehtede kujunduskonkursil 334 ajalehte 26 riigist.
  Euroopa ?ürii eesotsas tunnustatud disaineri Norbert Küpperiga tõi muu hulgas esile Äripäeva kaanekujunduse lugejaid rabava rahalõksuga, puugi kui elava näite ettevõtet kurnava tippjuhi isiklikust firmast, Tallinna lahte uppuva võlgades pealinna ja tähendusrikkalt lipsu sisekülge näitava investori. Vaatlustest pälvisid tähelepanu kalapesu, puukfirmasid ja Hiiu Kaluri võlgu ilmestavad kujundused.
  Küpper rääkis reedel, et ehkki ta pole palju Eesti ajalehti näinud, näivad siinsed ajalehed otsivat oma erilist teed ja on pigem Põhjamaade disaini suundumusega.
  ?Auhinnasadu on alati üllatav ja erutab meeli,? kommenteeris Äripäeva peakunstnik Kairi Kalmann. Ta lisas, et aasta tagasi hakkas toimetus töökorralduse muutusest tingituna omavahel rohkem suhtlema. See muutis ka lehe kujunduse tugevaks. ?Üheksat ära märgitud tööd ei julge järgmisel aastal siiski lubada,? lausus Kalmann.
  Roosmarii Kurvitsa hinnangul on suuremad Eesti lehed saavutanud kujundamises stabiilsuse. Varem oli nii, et kui vahetus kujundaja, tehti kohe ka kogu lehe välimus ümber. Maailmas valitsevate trendidena tõi Kurvits välja leheformaatide järk-järgulise vähenemise, kujunduselementide üha suurema tähtsustamise ja reklaami jõulise pealetungi. See trügib nüüd artiklite keskele ning ülaserva.
  ?Ma ei ole veel enda jaoks selgeks mõelnud, kas see on halb või hea,? lausus Kurvits. ?Peaasi, et kujundus lugejat ei häiriks ja asja keerulisemaks muutmise asemel arusaamist lihtsustaks.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.