• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus-Meremaa börs ajaloo kõrgtasemel

  Uus-Meremaa aktsiaturg tõusis eile kõigi aegade kõrgeimale tasemele.
  Uus-Meremaa aktsiaindeks NZSX 50 tõusis eile päeva sees esmakordselt üle 3000 punkti. Päeva lõpuks andis indeks natuke järele, sulgudes 2998,87 punktil.
  Indeks on aasta algusest kerkinud 22 protsenti. Tõusu üheks veduriks on telekomiaktsia, mis annab viiendiku indeksi turuväärtusest.
  Uus-Meremaa aktsiaturgu veab tugev majanduskasv, mis teises kvartalis oli nelja aasta kiireim ehk 5,7 protsenti. Analüütikud ootavad, et riigi keskpanga tehtud kuus intressitõstmist aeglustavad majanduskasvu 2,8 protsendile.
  ?Uus-Meremaa aktsiad hakkavad näima kallitena,? ütles riigi suurima fondihaldusfirma AMP Capital Investorsi investeerimisjuht Tore Hayward Bloombergile.
  NZSE 50 aktsiate keskmine hinna-kasumi suhe on 28,4, võrreldes Austraalia S&P/ASX 200 27ga. Uus-Meremaa aktsiad pakuvad head dividenditootlust ? keskmiselt 6,6 protsenti.
  Tugeva tõusu on teinud ehitusbuumi nautiva riigi suurima ehitusmaterjalide tootja Fletcher Buildingu aktsia, mille hind on kerkinud 47 protsenti.
  Osa investoreid hoolib enam aktsiatest, mis ei sõltu nii palju koduturust. Nad kardavad, et toorainekulude kasv ja suuremad palgad kipuvad marginaale kahandama. Uus-Meremaa tööpuudus kukkus III kvartalis 18 aasta madalaimale tasemele, küündides 3,8 protsendini.
  ?Meile meeldivad sellised ärid nagu riigi suurim lennujaam Auckland Airport ja meditsiiniseadmete tootja Fischer & Paykel Healthcare, mis sõltuvad vähem kohalikust majandusest,? ütles Alliance Capital Managementi fondijuht Andrew Bascand.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.