• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Omavalitsused rajavad võidu suusamägesid

  Üks mahukamaid projekte on Kiviõli linnavalitsusel, mis koostöös MTÜga Ida-Virumaa arenduskeskus Askele tahab teha 100meetrisest tuhamäest paari aastaga ekstreemspordi kallakuga suusa- ja lumelauamäge. Askele juhataja Madis Olti sõnul võiks mägi pakkuda konkurentsi Lõuna-Eesti suusakeskustele just oma kõrguse ja atraktiivsusega. Nõlvadel pole puid ja tehismäge saab kujundada vastavalt soovidele.
  ?Suve põhiatraktsiooniks tuleb motosport, teeme ATV- ja d?iibirajad,? selgitab Olt. Keskuse arvestuslik maksumus ulatub 40 miljoni kroonini, mis loodetakse saada Euroopa Liidust. Esialgu on valmis vaid detailplaneering.
  Märksa konkreetsemad plaanid on Albu vallal, alustatud on suusakeskuse ehitamist Kõrvemaal asuvale Valgehobusemäele. Vallavanem Kalju Kertsmik meenutab, et vald on seda mõtet hellitanud juba neli aastat. Selleks hooajaks avatakse esimesed hooldatud suusarajad, et siis suuremate töödega jätkata. Plaanis on Valgehobusemäel tõstukid tööle panna, teha lumerõngarajad, lisaks suusarajad, tribüünidega staadion, kaks suusasilda ning suvele mõeldes palliväljak, jalgratta- ja matkarajad. Loomulikult ka parkla ja külalistemaja.
  ?Suusastaadioni planeeringu tööd on ära tehtud ja sel aastal antakse lähe juba kahele suusavõistlusele,? rõõmustab Kertsmik.
  Kokku läheb projekt maksma 12 miljonit, millest osa loodetakse saada Euroopa Liidust.
  Naabervald Lehtse kavandab suusaradsid Aegviidu ümbrusesse. ?Meil on küll Linnamägi, aga sinna tõstukit panna pole mõtet, rõhume rohkem suusaradadele ja vaba aja veetmise võimalustele,? rääkis üks projektis osalejaid, OÜ Jäneda Mõis juht Kalle Sommer.
  Suusamägedega on plaane teistelgi, paraku pole realiseerimine nii lihtne. Iisaku valla kavale teha 30meetrine Looga mägi suusamäeks seisab vastu Riigi Metsamajandamise Keskus (RMK), kellele kuulub pool mäest. RMK nõuab vallalt täiendavaid keskkonnamõjude uuringuid. ?Tegime ühe, see näitas, et suusamägi ei kahjusta kuldkinga ega lendorava pesitsuspaiku, aga sellest ei piisa. tahetakse veel põhjalikumat, nagu me tahaks keemiatehast ehitada,? on vallavanem Avo Kiir õnnetu. Ta usub, et 2,5 miljoniga saaks mäe valmis.
  Hetkel on tööd seiskunud ka Kehtna vallas, kus kavandati suusakeskust Paluküla Hiiemäele. Hiiemäele taheti püsti panna kaks suurt suusatõstukit ning siluda mäeküljed slaalomiradade tarvis. Elanikud ja taarausulised taotlevad aga vallalt püha koha muinsuskaitse alla võtmist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Audiitorbüroode võitja KPMG: kõige kiirema kasvuga suurte seas
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.
KPMG audiitorteenuste maht on kasvanud viimase viie aastaga ca 70% ehk üle kahe korra kiiremini võrreldes teiste Big4 hulka kuuluvate audiitorfirmadega, märkis KPMG auditi juht Indrek Alliksaar.