PM: Atko Grupp trügib Eesti suurimaks bussifirmaks

09. detsember 2004, 08:03

Bussifirmad nimetavad Atko Gruppi Eesti bussinduse suretajaks, sest suurimaks bussifirmaks trügiv ettevõte on vaidlustanud kõik maakondlikud liinikonkursid.

Viimase aasta jooksul on Atko Gupiga seotud bussifirmad üle Eestis vaidlustanud eri põhjustel ligi kümme liinikonkurssi. Maakondade hulgas on nii neid, kus vaidlus alles pooleli, kui ka Atko jaoks positiivselt või negatiivselt lõppenud ettevõtmisi, kirjutab Postimees.

Kõige pikemalt käivad vaidlused Harjumaa liinikonkursi üle, kus Atkoga seotud firma MTG Vooremaa vaidlustas konkursi 2001. aastal. Praegu seisab liinikonkurss ühistranspordikeskuse loomise taga. Vahepeal on Harjumaa doteeritud bussiliinidel sõitnud Atkole kuuluv Harjumaa Liinid.

Suurt osa bussifirmadest koondava Eesti Autoettevõtete Liidu (EAEL) sõitjateveo spetsialisti Ivo Volti sõnul on Atko sellise suhtumise ära teeninud oma käitumisega. «Konkursside toimumist takistatakse igal võimalusel ning küllalt on neid näiteid, kus asjade edasine areng annab kinnitust otsitud põhjuste kohta,» lausus Volt.

EAELi kuuluvate bussifirmade juhid ei taha oma nime all konkurendist avalikult halvasti rääkida, omavahelistes vestlustes nimetatakse Atkot aga Eesti bussinduse väljasuretajaks, kes püüab iga hinna eest kõik liinid endale saada.

Atko Grupi nõukogu esimees Arvo Sarapuu ei tee saladust, et firma püüab endale haarata võimalikult suurt osa maakondade bussliinidest.

«Küll aga ei taha me leppida sellega, et maakonnad püüavad liine senistele firmadele anda ja teevad vastavalt sellele oma konkursse,» rääkis ta.

Sarapuuga ühte meelt on ka majandusministeeriumi kantsler Marika Priske, kes on varem Postimehele kinnitanud, et maakonnad võiks senisest rohkem tegeleda korralike liinikonkursside korraldamisega, mitte senistele vedajatele sokutamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing