ÄP fototoimetus • 9. detsember 2004 kell 22:00

Robot hoiab põranda puhtana

Suure taldriku läbimõõtu Trilobite orienteerub ruumis nahkhiirega sarnaselt inimkõrvale kuuldamatu ultrahelisignaali abil, leides tee ümber takistuste. Trepiotstest ning mujalt, kuhu robot sattuma ei peaks, saab teda eemal hoida magnetkleepsudega, millesse Trilobite suhtub nagu seina. Ühe laadimisega tegutseb robot umbes tund aega, aku tühjenemisel sõidab aparaat ise ?pessa? ning ühendab end elektrivõrguga.

Kui intelligentsus ja üle tuhandeeurone hind välja arvata, on Trilobite nagu tolmuimeja ikka, vahetatava tolmukoti, harja ja kolme programmiga. Tegemist on esimese seeriana toodetud tehisintellekti algeid omava tolmuimejaga, millele tekib lähitulevikus kindlasti ka mitmeid odavamaid sugulasi.

Autor: ÄP

Hetkel kuum