Robot hoiab põranda puhtana

ÄP 10. detsember 2004, 00:00

Suure taldriku läbimõõtu Trilobite orienteerub ruumis nahkhiirega sarnaselt inimkõrvale kuuldamatu ultrahelisignaali abil, leides tee ümber takistuste. Trepiotstest ning mujalt, kuhu robot sattuma ei peaks, saab teda eemal hoida magnetkleepsudega, millesse Trilobite suhtub nagu seina. Ühe laadimisega tegutseb robot umbes tund aega, aku tühjenemisel sõidab aparaat ise ?pessa? ning ühendab end elektrivõrguga.

Kui intelligentsus ja üle tuhandeeurone hind välja arvata, on Trilobite nagu tolmuimeja ikka, vahetatava tolmukoti, harja ja kolme programmiga. Tegemist on esimese seeriana toodetud tehisintellekti algeid omava tolmuimejaga, millele tekib lähitulevikus kindlasti ka mitmeid odavamaid sugulasi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing