PM: Sajandiksendise täpsusega hinnad tekitavad pahameelt

10. detsember 2004, 07:50

Järgmise aasta märtsist kehtima hakkavad kodutarbijate elektrihinnad on sajandiksendise täpsusega, mis tarbijate hinnangul tekitab asjatut segadust.

Kui seni on kodutarbijate elektri kilovatt-tunni hinnad olnud sendise täpsusega, siis järgmisest aastast tõuseb põhitariif 105 sendilt 126,04-le ja samasugused sajandiksendise täpsusega lõpphinnad on ka teistes hinnapakettides. Lisaks on näiteks mitmes hinnapaketis kuutasu 24,99 krooni, mida samuti on keeruline sularahas tasudes maksta, kirjutas Postimees.

«Eesti Energia ajab oma hindadega rahva segadusse,» leidis Tallinnas elav Eesti Energia klient Edgar Haavik. «Oleks pidanud ikka täpsed hinnad kehtestama, et ka vanematel inimestel oleks lihtsam elektriarve suurust kokku arvestada.»

Haaviku sõnul on paljudel tarbijatel suhteliselt väikesed elektriarved, mistõttu ka lõpphinnad ei tule kuidagi kümnesendise täpsusega ja neid on keeruline sularahas maksta.

Eesti Energia juhatuse liige Marko Alliksoni sõnul tarbijad igal juhul petta ei saa, sest elektriarve lõplik hind ümardatakse enne maksma asumist kliendi kasuks allapoole kümnesendilise täpsusega. «Soovitame klientidel maksta arvega, nii kaob vajadus ise täpseid arvestusi teha ehk selle töö teeme me ise ära,» rääkis ta.

Eesti Energia 570 000 kliendist vaid paar tuhat maksavad Alliksoni sõnul veel makseraamatuga, neil võib elektriarvete koostamine mõningaid probleeme tekitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing