Eesti Energia võitleb vandaalide tekitatud õlireostusega

13. detsember 2004, 10:52

Eesti Energia jaotusvõrk teatas, et kõrvaldab eile avastatud pinnasereostust Vastseliina alajaamas, kus vandaalid olid lahti keeranud kahe trafo õlikraanid.

Jaotusvõrgu töötajad teavitasid juhtunust kohe ka politseid, keskkonnateenistust ja päästeametit.

Tänu trafode all olevale õlikogumissüsteemile jäi suurem reostus siiski ära, seisab pressiteates. Kokku jooksis trafodest välja 2,5 tonni õli. Ühe trafo uus avariisüsteem kogus kogu väljavoolanud õli avariimahutisse. Teise trafo vanem turvasüsteem kogus betoonist turvabasseini vähemalt 80% väljavoolanud õlist ehk umbes 2 tonni. Pinnasesse imbus kuni 500 liitrit õli.

Täna, esmaspäeval, määravad keskkonnaspetsialistid kindlaks reostunud pinnase mahu ja loodusele tekitatud kahju suuruse. Samuti algab reostuse kõrvaldamine, millega Eesti Energia loodab hakkama saada selle nädala jooksul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing