Urmas Vaino • 16. detsember 2004 kell 22:00

Meestemoe lemmik mantel

Meestemoodi lahkavates lugudes kipuvad refräänina korduma väljendid: tõsiseltvõetav vaoshoitus, asjalik soliidsus, tagasihoidlik elegants. Ometi on tänases trendifookuses objekt, mis üheski mõistes ei pretendeeri soliidsusele ega tagasihoidlikkusele. Mis on põhjus, miks on punane mantel korraga saavutanud sellise aukartustäratava soosingu nii moeautoriteetide kui ka kandjate seas?

Rõiva kantavus erinevates keskkondades on alati üks võimaliku edu eeldusi. Mil moel võib see punase mantli puhul rolli mängida? Tänavarõivana on fooripunane mantel vaieldamatult kohane, võimaldades ohutult teed ületada ka lumetormis.

Kontoris aitab kõnealune kehakate pälvida asjalikku tähelepanu ja tagab positiivse eelhäälestuse. Lisaks saavutab mantli kandja teatava juhtiva positsiooni ? enamik vestlusi ja sõnavõtte suunatakse otse talle ja sõnajärje pärast pole tal endal vaja kunagi konkureerida.

Rõivas muudab külalislahkeks ka kinniseimad kohalikud elanikud, nii on see head vastuvõttu soovides vaat et parim valik. Aastalõpu õhtuste sündmuste karussellis pole ka ühtegi ranget dresscode?i, mis punases mantlis ilmumist keelaks.

Kokkuvõtteks ? kahtlemata on sobivus igaks elujuhtumiks oluline argument, miks hetke moepilt nii punasemantlitihedaks on muutunud.

Üleüldisest võrdõiguslikkuse buumist lähtuvalt ei saa uut ja pilkupüüdvat moegeniaalsust kahjuks vaid tugevama soo tarvis kõrvale panna. Juba on nähtud mehisema (loe: julgema) loomuga naiskodanikke samuti punastesse mantlitesse pugemas. Et stilistiline tervik ei kannataks ja kogu välimus vastaks trendi ettekirjutatule, ei peeta paljuks lisada ka vajalikke aksessuaare, olgu tegu siis võltshabeme või ebaproportsionaalselt mahuka kotiriidest valmistatud ridiküliga.

Hetkel kuum