• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko Ehituse aktsia kallinemine jätkus

  Merko Ehituse aktsia tõusis eile tähelepanu keskmesse. Eile oli Merko aktsia börsil suurima käibega väärtpaber.
  Kui juba teisipäeval oli Merko Ehituse aktsia ebatavaliselt suure käibega (10 mln krooni), siis eile tehti aktsiale 20,5 mln krooni käivet. Aktsia hind tegi taas rekordi, tõustes 17 tehingus 1,39 protsenti, 285,55 kroonile.
  Vaatasin huvi pärast sarnaselt panga- ja telekomiaktsiatega ka Merko Ehituse aktsiat Skandinaavia ehitusfirmade kontekstis. Need Skandinaavia ettevõtted tegutsevad ka Eesti ehitusturul.
  Hinnates ettevõtte turuväärtust raamatupidamisväärtuse suhtes, on kõige kallimalt hinnatud Merko Ehituse aktsia. Aktsia hinna/kasumi suhtarvu järgi on ettevõtted hinnatud 9?11kordse aastakasumiga. Selles rivistuses on anomaalia NCC, mille P/E on 107,5.
  Ettevõtte turuväärtuse/käibe suhtarvu järgi on Merko Ehituse aktsia väga kallis. Merko Ehituse aktsia P/S suhtarv on 0,82 ehk aktsia on kordades kallim kui Skandinaavia konkurendid.
  Merko Ehitus on ettevõtte hinnalt jõudnud juba Lemminkäineni kannule. Merko Ehituse turuväärtus oli eile 162 mln eurot, Soome ehitusettevõttel aga 276,6 mln eurot. Rootsi ehitusfirmade kõrval on nii Soome kui ka meie ehitusettevõte väga väike. Skanska turuväärtus on 3,7 miljardit eurot ja NCC-l natuke üle miljardi euro.
  Merko Ehituse aktsia on tõusnud aasta algusest 52 protsenti. Ma arvasin, et selle numbriga on Merko Ehituse aktsia võrdlusgrupist suurima tõusu teinud aktsia. Kõige rohkem on hoopis tõusnud NCC aktsia, mille hind on kerkinud 53,2 protsenti. Skanska aktsia on kallinenud 25,6 protsenti, kuid Lemminkäineni aktsia hind on langenud 4,7 protsenti.
  Dividenditootluses ei leidunud Lemminkäinenile vastast. Aktsia dividenditootlus oli 15,4 protsenti. Hea dividenditootluse pärast ei soovitaks veel aktsiat ostma tormata. Kuna Soomes muutus maksustamine, maksid Soome ettevõtted sel aastal kopsakaid erakorralisi lisadividende. Skanska dividenditulusus oli 3,8 protsenti, NCC-l 3,2 protsenti. Merko Ehituse dividenditootlus oli 1,5 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.