PM: Rong võib viia Tartust Tallinna kahe tunniga

20. detsember 2004, 07:41

Eesti Raudtee lubab eelolevast suvest lühendada Tartu-Tallinna reisirongide sõiduaja kahele tunnile, mis riisub suure osa bussiettevõtete klientidest.

Eesti Raudtee nõukogu esimees Edward Burckhardt lubas eelmisel nädalal majandusminister Andrus Ansipile, et rongid saavad alates eelolevast suvest Tartu-Tallinna liinil kihutada kuni 120 kilomeetrit tunnis, teatas majandusministeerium.

Nii suure kiirusega väheneks reisirongide sõiduaeg ühe tunni ja 50 minutini, kirjutab Postimees.

Reisijatevedu korraldava Edelaraudtee rongid on seni saavutanud lühimaks Tartu-Tallinna vahemaa läbimisajaks kaks tundi viis minutit, ütles ettevõtte juhatuse esimees Henn Ruubel.

Väiksema läbimisaja võimaldab mõne Edelaraudtee veduri suurim, 110kilomeetrine tunnikiirus.

'Mina vahetaksin bussi kohe rongi vastu, kui sõiduaeg väheneks, sest rongipilet on odavam,' ütles reedel Tallinnast Tartusse vanemate juurde sõitnud Tallinna Pedagoogilise Seminari sotsiaaltöö üliõpilane Olga Smirnova. 'Rong on ka palju mugavam ning bussist ligi pool tundi kiiremini kohale jõuda oleks mõnus.'

Kiire rongisõit kustutaks sõiduplaanist mitu bussiliini, sest bussiettevõtjad pole valmis piletihindade langetamisega rongiliiklusega võistlema asuma, ütles Tartu-Tallinna liinil reisijaid vedava ASi Taisto juhatuse esimees Taisto-Taimo Kängsepp.

Eesti Raudtee suudab senisest kiiremat sõitu pakkuda järgmise aasta suvest alates üksnes Tartu-Tallinna liinil, vastupidises suunas aga alles pärast 2007. aastat, rääkis Eesti Raudtee infrastruktuuridirektor Kaido Simmermann. Mõlema suuna kiirendamist takistavad remonditööd Tapa-Tallinna suunal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing