Tõnu Tramm • 23. detsember 2004 kell 22:00

Lähenev aasta toob Eestisse Ameerika superstaarid

Läinud nädalal sõlmis Cadillac Europe lepingu ASga Viking Motors, mille kohaselt hakkab viimane Eestis müüma ja teenindama Ameerikas toodetud Cadillac?i, Corvette?i ning Chevrolet? sõidukeid. Lisaks praegu müüdavale Cadillac CTS?ile jõuab jaanuaris Eestisse nelikveoline maastur SRX, samas on võimalik tellida sportlikku kõvakatusega kabrioletti XLR. Kevadel jõuab müügile Cadillac?i lipulaeva STS?i uus mudel ja luksusmaastur Cadillac Escalade. Sportauto Corvette? uus mudel C6 tuleb samuti müügile märtsis.

Sama lugu on ka ASga Silberauto, mis hakkab uuel aastal Eestis müüma lisaks Chryslerile ja Jeepile müüma ka Dodge´i. Esmalt piirdub müük legendaarse sportautiga Dodge Viper, kuid tulevikus see valik laieneb. Tuleva aasta lõpukuudel esitletakse Dodge`i Euroopa turule mõeldud uudismudelit koondnimetusega PM 49.

Müügile peaks see jõudma 2006. aasta jaanuaris ja tegemist on väike Dodge Neoni järeltulijaga, mis ehitatakse ühele platvormile järgmise põlvkonna Mitsubishi Lanceriga. Auto hakkab Eesti turul konkureerima Ford Focuse, VW Golfi jt selle klassi autodega ning kui Euro ja USA dollari suhe selle aja jooksul oluliselt ei muutu, võib saada see auto saada neile oma hinnalt igati arvestatavaks konkurendiks.

Loomulikult ei piirdu algava aasta autouudised üksnes Ameerika superstaaride invasiooniga. Näiteks saabub müügile uus VW Passat, BMW 3-seeria, Ford Focus, Mercedese-Benzi B-klass, Nissani maastur Patfinder ja mitmed teised meie turul väga olulised autod. Renault hakkab kevadel müüma Daciat ning Toyota koos Peugeot-Citroeniga toovad sügisel müügile uue väikeauto, mille nimi saab olema vastavalt siis kas Toyota Aygo, Peugeot 1007 või Citroen C1, millele hakkab konkurenti pakkuma umbes sama mõõtu väikeauto Volkswagen Fox.

Kokku on tuleval aastal oodata Eestisse ligi poolsada uudismudelit, lisaks ohtralt väiksemaid modifikatsioone. Paljuski toob aasta teise poole autouudiste osas selgust märtsis toimuv Genfi autonäitus, kus esitletakse avalikkusele näiteks uut Opel Zafirat, Renault Cliot, Seat Leoni, Citroen C6 jt, mis samuti veel järgmise aasta sees meieni peaksid jõudma.

Hetkel kuum