Järvamaa veterinaarkeskus avastas eile Türil martsipanivabriku, mis valmistas maiustusi ilma ühegi loata otse linna kesklinnas.
Järvamaa veterinaarkeskuse juhataja Andrus Leisi sõnul asus vabrik ühes majas Türi peatänava ääres. 'Nad vormisid ja värvisid martsipani, kuid mingit tunnustust või luba seda teha sellel äriühingul ei ole,' sõnas Leis. 'Tööl oli neil ca 10 töötajat.'
Leisi sõnul polnud avastatud kondiitrivabrik küll väga suur - ladudest saadi kätte 500-700 kg toodangut. 'Päris täpselt veel ei tea, kus nad oma toodangut turustasid,' ütles ta. 'Ise nad selgitasid kogu asja nii, et lugesid toiduseadusest välja nagu neil polekski mingit käitlemisluba vaja.'
Tegelikult aga võis loa puudumise põhjus Leisi sõnul olla asjaolus, et ettevõte vajanuks tootmise korda tegemiseks ja siis ka tunnustuse saamiseks investeeringuid.
Veterinaaramet algatas juhtunu suhtes väärteomenetluse, ilma veterinaarameti tunnustuseta käitlemise eest saab ettevõtjale trahvi teha kuni 50 000 krooni.
Seotud lood
Tänapäeval ei räägita videokaameratest enam ainult objektide turvalisuse tagamise kontekstis. Tehnoloogia kiire areng on muutnud videovalve lahendused mitmekülgseteks tööriistadeks, mis pakuvad palju enamat kui pelgalt valvet.