Järvamaa veterinaarkeskuse juhataja Andrus Leisi sõnul asus vabrik ühes majas Türi peatänava ääres.
?Nad vormisid ja värvisid martsipani, kuid mingit tunnustust või luba seda teha sellel äriühingul ei ole,? sõnas Leis. ?Tööl oli neil ca kümmetöötajat.?
Leisi sõnul polnud avastatud kondiitrivabrik küll väga suur ? ladudest saadi kätte 500?700 kg toodangut.
?Päris täpselt veel ei tea, kus nad oma toodangut turustasid,? ütles ta. ?Ise nad selgitasid kogu asja nii, et lugesid toiduseadusest välja, nagu neil polekski mingit käitlemisluba vaja.?
Tegelikult aga võis loa puudumise põhjus Leisi sõnul olla asjaolus, et ettevõte vajanuks tootmise kordategemiseks ja siis ka tunnustuse saamiseks investeeringuid.
Veterinaaramet algatas juhtunu suhtes väärteomenetluse. Ilma veterinaarameti tunnustuseta käitlemise eest saab ettevõtjale trahvi teha kuni 50 000 krooni.
Seotud lood
Tallinna Ülikooli mikrokraadiprogrammidest, täiendusõppest ning avatud õppest räägib lähemalt Tallinna Ülikooli koolitus- ja konverentsikeskuse avatud õppe peaspetsialist Marge Kõrvits.