Ülo Toomsalu • 4. veebruar 2005 kell 6:09

PM: Arstid laidavad Pärnu uut kallist haiglahoonet

Pärnu haigla pole jõudnud veel töölegi hakata, kui arstid juba tõstsid lärmi, et uue ja kalli hoone on ehitanud meditsiinikauged inimesed.

Eelmisel nädalal, paar nädalat enne Pärnu haigla majjakolimise järjekordset uut tähtaega, sai Postimees kohalikelt meditsiinitöötajatelt appikarje, et nende uues töökohas on ehitusega suuri probleeme.

Mitu meditsiinitöötajat soostus rääkima anonüümselt, sest mullu septembris võttis juhatus vastu otsuse, mille kohaselt haigla töötaja võib meediaga suhelda vaid ülemuste loal, samuti on keelatud töötajail esitada oletusi väljaspool oma pädevust, näiteks oma töötingimuste kohta.

Arstide muret toetas Pärnu Arstide Liidu president ja Pärnu haigla patoloogiaosakonna juhataja Järvi Tähtla, kelle hinnangul on haigla ehitanud ilmselgelt meditsiinikauged inimesed.

Sünnitusjärgse palati kraanikauss, kus emad peaksid oma vastsündinud lapsi pesema, on nii väike, et ka kõige tillem laps ei mahu sinna hästi sisse.

Lahanguruumi lagi on aga penoplastist, mida ei saa puhastada, mistõttu operatsioonide käigus eraldunud veri ja eritised imenduvad lakke. Ruum ise asub otse palatite all ning paljude haiglatöötajate sõnul oleks see ime, kui laibalehk alt üles ei tõuseks.

Labor aga, kus uuritakse näiteks verd, uriini ja kopsutükke, on suure siseakna taga otse kohviku kõrval, kõigile nähtaval. Nagu moodsas restoranis, kus köögipool näha ? labori aknad avanevad otse kohvikusse.

Kuulmiskontrolli kabinet paikneb haigla lärmakaimas kohas: ühel pool vastuvõtt, teisel pool suur kabinet.

Hetkel kuum