Pekka Herlini pärijad jagasid omavahel Kone ja Cargoteci aktsiad

Soome tuntud liftifirma Kone omanikperekond jõudis kokkuleppele Kone ja sellest eraldatava börsifirma Cargotec aktsiate jaotamises.

Otsustati, et Kone keskendub edaspidi üksnes liftide ja eskalaatorite valmistamisele. Cargoteci alla jäävad aga kauba transportimise liinid ja seadmed, kirjutab Helsingin Sanomat.

Herlini suguvõsa osalus Kones oli seni valdusfirma Security Trading Holding Manutase käes. Edaspidi jääb selle aktsiatest 90% Antti Herlini kätte, kes kontrollib uues Kones 21% aktsiatest ja 62% häältest. Cargotecis tal osalust ei ole.

Valdusfirmast eralduvad Niklas Herlinile kuuluv Mariatorp firma, Ilona Herlinili kuuluv D-sijoitus ja Ilkka Herlinile kuuluv Sijoitus-Wipunen. Kõik need firmad saavad Cargotecis 10% aktsiatest ja 22% häältest. Peale selle läheb neile 10% uue Kone aktsiatest ja 4,5% häältest.

Hetkel kuum