8. aprill 2005 kell 11:16

Euroopa börsid: paberitootjad jätkavad tõusu

Soome paberitoojad Stora-Enso ja UPM Kymmene jätkavad täna juba neljandat päeva järjest tõusuga.

Esimene on lisanud oma hinnale 0,6% ning jõudnud 11,17 euroni. Teise hind on kasvanud 0,9%, tasemeni 16,49 eurot. Investeerimispank Merrill Lynch soovitas oma 5. aprilli analüüsis mõlema paberitootja aktsiat osta.

Nokia ja Skanska on odavnenud täna vastavalt 1,1% ja 3,9%, kuna kummagi firma aktsia ei oma täna esimest päeva õigust dividendidele.

Nokia rõõmustas investoreid 0,33 euro ja Skanska 4 Rootsi krooniga aktsia kohta.Dividendiõigust ei oma täna esimest päeva ka Soome rõivatootja Marimekko .Lisaks sellele andis rõivatootja eile ka esimese kvartali käibehoiatuse. Aktsia on langenud 5,4%, tasemeni 16,50 eurot.

Euroopa börsidel on täna meeleolud üldiselt positiivsed, kuna nafta hind on alates esmaspäevast korralikult langenud.

Hetkel kuum