19. aprill 2005 kell 9:41

Aasta esimeses kvartalis viidi läbi 44 ümbrikupalga reidi

Selle aasta esimeses kvartalis viis Maksuamet läbi 44 ümbrikupalga reidi, mille tulemusena määrati täiendavaid makse kogusumas 3,2 miljonit krooni

Suur samm ümbrikupalga maksmise tõkestamisel astuti 18. jaanuaril, kui kümne partneri vahel sõlmiti ümbrikupalkade vastu võitlemise koostöökokkulepe, mida aktiivselt ka ellu rakendatakse. Leppe raames on ministeeriumitele tehtud mitmeid seadusemuudatuste ettepanekuid, mis pikemas perspektiivis ümbrikupalga maksmist tõkestavad.

Maksu- ja Tolliamet määras 2005. aasta I kvartali jooksul maksukontrollide ja tolli järelkontrolli tulemusel kokku ligi 78 miljonit krooni täiendavalt tasumisele kuuluvaid makse ja hoidis tollikontrolli tegevusega ära ligi 6 miljoni krooni suuruse kahju tekkimise riigile.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum