30. mai 2005 kell 14:00

Börsiülevaade: Hanspanga lahkumine börsilt on muutunud pöördumatuks

Hansapanga lahkumine Tallinna börsilt muutus täna pöördumatuks pärast seda, kui ettevõtte nõukogu võttis vastu otsuse 0,82726% aktsiate ülevõtmise kohta.

Nõukogu otsustas viimastele aktsionäridele maksta samapalju, kui ülevõtmispakkumise vastu võtnud aktsionäridele ehk, 211,23 krooni aktsia kohta. Kokku on aktsionäride käes Hansapanga aktsiaid 585 miljoni krooni väärtuses.

Täna oli Hansapanga aktsia käive 21,4 miljonit krooni. Nii suure käibega oli aktsia viimati täpselt kümme päeva tagasi.

Meeleolud olid täna Tallinna börsil pigem negatiivsed. Eesti Telekomi aktsia hind kukkus 7,82 protsenti ehk 10 krooni. Neist kaheksa krooni tuli välja makstud dividendidest, kaks krooni ehk veidi üle 1,5 protsendi pigem turumeeleoludest.

Põhinimekirja suurim kukkuja oli Harju Elektri aktsia, mille hind langes 4,01 protsenti 67,44 kroonini. Norma aktsia hind langes 111,72 kroonile.

Positiivse poole pealt oli Merko Ehituse tõus 1,56 protsenti 243,93 kroonile. Ehk tundus täna avaldatud Statistikaameti teade ehituse mahu kohta (kasv vaid neli protsenti) Merko Ehituse esimese kvartali tulemus päris hea.

Hetkel kuum