• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toomas Luman ? riik käitub aktsiise tõstes sõnamurdlikult

  Järgneb Eesti Kaubandus - Tööstuskoja juhatuse esimehe Toomas Lumani kommentaar:

  Eesti Kaubandus ? Tööstuskoda on seisukohal, et riik, soovides tõsta alkoholi-, kütuse- ja tubakaaktsiisi käitub sõnamurdlikult nii ettevõtjate kui Eesti inimeste suhtes.
  Eelmise aasta lõpul lepiti ühiskonnas kokku ja seadustati aktsiisimäärad ja nende tõus lähemaks kolmeks aastaks. Neile tuginedes on ettevõtjad kavandanud oma edasise tegevuse, s.h investeeringud. Viimase kaheksa kuu jooksul ei ole Eesti majanduskeskkonnas toimunud selliseid muudatusi, mille tulemusel 2004. aasta lõpul kokku lepitud aktsiisitõusu plaane tuleks muuta.
  Inimesi aga puudutab eriti valusalt kasvavate kütuse maalimaturu hindade juures veel Eesti riigi poolt kavandatav kütuseaktsiisi kiirendatud tõus. Sealjuures nimetatakse kütuseaktsiisi tõusu põhjendusena vajadust mõjutada inimesi vähem kütust tarbima ja kasutama rohkem ühistransporti. See tähendab, et riik soovib pidurdada inimeste liikumist.
  Kaubanduskoja hinnangul ei ole liikumisvabaduse piiramine ja sund kasutada ühistransporti, olukorras, kus ühistranspordi võimsus ei ole piisav või ühistransport (osades piirkondades) hoopiski puudub, demokraatlikule riigile kohane. Samas unustatakse ära, et kütuseaktsiisi tõus mõjub paratamatult ka kaubatranspordile, kergitades seeläbi kõikide kaupade hindu.
  Me ei saa nõustuda ebastabiilse maksupoliitika ega maksukoormuse tõusuga. Ebastabiilne maksupoliitika ja maksukoormuse tõus kahjustavad meie tööstuse ja majanduskeskkonna konkurentsivõimet. Samuti nagu riigi sõnamurdlik käitumine hävitab usaldust riigi vastu. Kutsume Valitsust üles aktsiisitõusust loobuma ja arvestama ühiskonnas saavutatud kokkulepete ja kehtiva seadusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.