Ülo Toomsalu • 15. juuni 2005 kell 5:47

PM: Tivoli Tuuri konkurent Veerev Wonderland lõpetas ringreisi

Vihmane suve algus sundis Pärnu rändlõbustusparki Veerev Wonderland selleks aastaks pillid kotti panema, konkureeriv park Tivoli Tuur aga jätkab.

Tänavu esimest korda rändlõbustusega kätt prooviv Veerev Wonderland suutis vaid viies Eesti paigas oma karussellid üles panna ja tsirkust näidata. Plaanis oli külastada neljateist kohta, kirjutab Postimees.

«Hakkasime kohe esimesest maist pihta, aga ilma ei olnud ning asi läks tõesti nihu,» ütles tuuri korraldava Pärnu Rannapargi juhataja Margus Kaasik.

Ta lisas, et mõnes kohas olid peaaegu nullpäevad ? külastajaid peaaegu ei käinudki, sest sadas kogu aeg vihma. Kolm-neli sellist päeva, ja tuur ongi tema sõnul lõppenud.

Kaasik ajas süü poolakate kaela, kellele kuuluvad lõbustuspargi atraktsioonid. «Me ütlesime küll, et ei tasu nii vara alustada, aga poolakad tahtsid ikka maist pihta hakata,» ütles ta. Tema sõnul ei oleks abi olnud ka piletihinna langetamisest. Üks sõit karussellil maksis 30 krooni. Oma veaks tunnistas Kaasik liiga vähese reklaami, mida järgmisel aastal tuleb rohkem teha, kui tahta publikut juurde meelitada.

Veerev Wonderland näitas külastajatele ka Ukraina tsirkust, mis millegipärast poolakatele ei meeldinud ja tekitas lahkhelisid. Lõbustuspark selleks suveks lõpetas, tsirkus jätkab aga varem kavandatud plaani järgi esinemisi.

Kui konkureeriva rändava lõbustuspargi Tivoli Tuur omanik Lauri Viikna kuulis, et Veerev Wonderland pidi vihmaste ilmade tõttu oma tegevuse selleks aastaks lõpetama, hakkas ta kõva häälega naerma.

«Meil on küll ilmad väga head olnud, kuigi alustasime vaid kümme päeva nendest hiljem,» ütles ta. «Nad tulid ju mütsiga lööma, tegid minu ürituse kehva koopia, oskamata asju korraldada. Ma nimetan seda turu solkimiseksja ka intellektuaalse omandi varguseks.»

Hetkel kuum