Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Leis kahtleb Eesti Toidu projekti tulevikus
Maakera valmistoite tootva Nordic Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis suhtub põllumajandusministeeriumi kavasse luua kulinaariainstituut skeptiliselt.
?Kui tegemist on kama ja mulgipudru promomisega Saksamaal, siis jääb see meie jaoks vähetähtsaks,? ütles Leis. Tema hinnangul tõuseks kulinaariainstituudi loomisest ja eesti toidu tutvustamisest ettevõtjatele kasu, juhul kui tegemist oleks laiemat sortimenti hõlmava projektiga.
Kuigi kava täpne olemus pole Leisile veel selge, loodab ta, et projekt vaatab asjadele laiemalt ning toob kasu Eesti toidutootjatele.
Põllumajandusministeerium kavatseb Eesti Toidu projekti arendamisse paigutada 20 miljonit krooni.
Projekti raames kavatsetakse luua Eesti kulinaariainstituut, mis arendaks edasi kohaliku toidu retsepte ning trükkida välismaalastele eesti toitu tutvustavaid visiitkaarte, samuti tutvustada siinset toitu välisriikide messidel.