• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Viimsi võimuvahetus käib ärevalt

  Eesti rikkaimate elanikega Viimsi vallas on üle kümne aasta võim vahetumas ning lahti on läinud suur siblimine, kui kasutada ühe võimu ülevõtja väljendit.

  Teisel päeval pärast valimisi, kui hakkas selguma, et Viimsis pikalt võimu maitsnud Reformierakond jääb valitsusohjadest ilma, tuli kokku üht ilusat ja magusat mereäärset metsatukka haldava sihtasutuse Rohuneeme Puhkekeskus nõukogu, kirjutab Eesti Päevaleht.
  See lihtsa nimega sihtasutus on päratu rikas ehk haldab maatükki, mis võiks kinnisvaraarendaja käes sadade ja sadade miljonite kroonide väärtuseni küündida. Võimaliku tulevase vallavanema, advokaadist isamaaliitlase Urmas Arumäe andmeil üritab sihtasutus 125hektarisele maatükile kiiruga vormistada hoonestusõigust. Kelle kasuks, pole senistele opositsionääridele teada. Paljunäinud advokaat nimetab sellist kiirustamist uskumatult suureks vara ?omandamise? katseks.
  Abivallavanem ja nõukogu liige Jaan Alver ütleb, et sihtasutuse eesmärk on korraldada sellele alale puhkepark ehk siis midagi halba plaanis pole. Milleks selline tuli takus enne uute valitsejate ametisse asumist?!
  Võimu ülevõtjaid paneb omakorda tegutsema teadmine, et see vallale kuuluv sihtasutus on loodud kui perefirma. Selle nõukogus on põhitegijad reformierakondlased Ants Savest ja Madis Saretok, põhikirja muutmine saab sisuliselt käia vaid kohtu kaudu.
  Arumäe vangutab uskumatult pead: sellist asutajale kahjulikku põhikirja pole tema varem näinud. Segane lugu. Kui on nii, nagu Alver ütleb, et sihtasutusel on silme ees vaid rahva teenimise eesmärk, siis milleks siblida?
  ?Kardavad, et see maa ehitatakse elamuid täis,? lausub valla maa-ameti juht, keskerakondlane Raivo Tomingas. Aga sama kahtlustavad ka uued võimule tulijad vanadelt!
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".