24. oktoober 2005 kell 11:31

Läti peaminister toetab Leedusse uue tuumajaama rajamise ideed

Uue tuumaelektrijaama ehitamine Leedusse kindlustaks kõigi kolme Balti riigi elektrivarustuse ning vähendaks sõltuvust Venemaast.

Nii ütles täna Läti raadiole antud intervjuus Läti peaminister Aigars Kalvitis, vahendab agentuur Leta.

Kalvitis ütles, et pärast Leedu Ignalina tuumaelektrijaama sulgemist tekib Balti riikides elektrienergia defitsiit. Ehkki puuduv ressurss on võimalik Venemaalt importida, ei taha Balti riigid Venemaast sõltuda.

Leedu on alustanud kõnelusi võimaliku uue tuumaelektrijaama rajamiseks. Läti peaministri sõnul on Läti valmis projekti toetama. Samal ajal ei toeta Kalvitis Lätti uute söeküttel elektrijaamade rajamist, kuna fossiilkütuste hinnad jätkavad tõusu ja sel moel toodetud elekter oleks kallis.

Hetkel kuum