• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gunnar Okki peksavad omad vitsad

  Äripäeva 25. oktoobri juhtkiri on omapärane ja paistab ?tasutud PR-tekstina?. Entusiastlikult üles loetud positiivsed uudised oleksid positiivsed mistahes muu, aga mitte monopoolse ja riigi kõige suurema keskkonnamõjuga ettevõtte osas. Kahjuks jäetakse mainimata, et Gunnar Oki juhtimisel on Eesti Energiast (EE) saanud ka Eesti kõige suurem lobby-ettevõte, mis kujundab energiapoliitikat rohkem kui terve mõistus. Kuidas muidu seletada, et taastuvenergia kokkuostu kohustus on täidesaatva ning seadusandliku võimu poolt alandatud tasemele, mis vastab EE tehnoloogilistele elektrikadudele energia transportimisel!
  Oki juhtimise all on EE tootnud kasumit, kuid seda ei ole süstemaatiliselt kulutatud uute tehnoloogiate loomisele, katsetamisele ja rakendamisele. Selle asemel on alustatud suurte investeeringutega moraalselt vanadesse tehnoloogiatesse, mille tulemusena on energiatootmise iseloom tsementeeritud veel aastakümneteks. See aga tähendab, et majanduses ei leia jätkuvalt kasutamist 3?4 miljardi krooni väärtuses soojusenergiat ning kahjustatakse Eesti põhjavett, mis põhjustab tohutute üleliigsete investeeringute vajaduse tulevikus.
  Okki on raske kaitsta poliitilise ohjamise, lobby ja laveerimise hammasrataste eest, mille loomise ja nautimisega on aegade jooksul tegelenud terve EE.
  Oleks tegemist tehnoloogiaarendusega tegeleva ning turu avanemist ja vaba konkurentsi toetava riikliku kontserniga, poleks ka kõike politiseerida ja ida-kaardiga siduda soovivate olendite kiivas huvi selle vastu sedavõrd suur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.