Peeter Teder • 2. november 2005 kell 22:00

LHV afäär Tallinnas mõju ei avaldanud

USA väärtpaberijärelevalve (SEC) uurimise alla sattunud LHV töötajate Oliver Peegi ja Kristjan Lepiku skandaal Eesti aktsiaturule mõju ei avalda, ütles eile Äripäevale Sampo Panga maakler Laur Kaljuvee. ?Skandaal pole Eesti aktsiatega seoses,? kommenteeris Kaljuvee.

Börsil püsis eile tähelepanu keskmes Baltika aktsia, mille käive ulatus 7 miljoni kroonini. Rohkem kui poole rõivafirma aktsia käibest andis üks tehing 30 000 aktsiaga. Selles tehingus oli aktsia hind 145,51 krooni (9,3 eurot). Baltika aktsia sulgemishinnaks kujunes siiski 148,33 krooni (9,47 eurot), päevaga tõusis väärtpaber 2,9 protsenti. Baltika on oma kannapöördega tõmmanud aktsia muljetavaldavasse tõusu. Kindlasti on võimalik, et mõningane tõus jätkub, kuid see oleks juba inertsist. Baltika on eesmärgiks seadnud saavutada paari aastaga miljonikroonine käive. Niikaua, kui on ambitsioonikaid eesmärke, jätkub ka tõusu. Usutavasti hakkab turg joonlauaga jälgima kvartal-kvartalilt, kas Baltika püsib vastavas kasvugraafikus. Ma ei välistaks võimalust, et aktsia tõusuhoog mingi aja pärast raugeb ja toimub korrektsioon. Sellise sündmuse võiks endaga kaasa tuua näiteks üldine meeleolu muutus turul.

Tundub, et Tallinna börsil on eluvaimu veel sees küllaga. Rohkem kui miljonikroonise käibe tegid veel Eesti Telekomi, Tallinna Vee, Merko Ehituse ja Starmani aktsiad.

Eesti Telekomi osteti-müüdi 2,9 miljoni krooni väärtuses ning aktsia kosus 0,1 protsenti, makstes 118,91 krooni (7,60 eurot). Telekom tõestas, et on siiski suurima turuväärtusega ettevõte. Tahaks loota, et aktsia näitab ka tulevikus stabiilseid käibeid

Tallinna Vee aktsiaga tehtud tehingute maht ulatus 2,8 miljoni kroonini. Aktsia hind jäi muutumatuks, püsides 225,31 krooni (14,40 euro) tasemel. Tallinna Vee aktsial tundus jõud raugevat. Järgmised päevad peaksid näitama, kas kerge tõus jätkub või hakatakse kasumit võtma. Harju Elektri aktsia käive oli 1,3 miljonit krooni. Aktsia tõusis 0,9 protsenti ja maksis 67,59 krooni.

Hetkel kuum