• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV afäär Tallinnas mõju ei avaldanud

  USA väärtpaberijärelevalve (SEC) uurimise alla sattunud LHV töötajate Oliver Peegi ja Kristjan Lepiku skandaal Eesti aktsiaturule mõju ei avalda, ütles eile Äripäevale Sampo Panga maakler Laur Kaljuvee. ?Skandaal pole Eesti aktsiatega seoses,? kommenteeris Kaljuvee.
  Börsil püsis eile tähelepanu keskmes Baltika aktsia, mille käive ulatus 7 miljoni kroonini. Rohkem kui poole rõivafirma aktsia käibest andis üks tehing 30 000 aktsiaga. Selles tehingus oli aktsia hind 145,51 krooni (9,3 eurot). Baltika aktsia sulgemishinnaks kujunes siiski 148,33 krooni (9,47 eurot), päevaga tõusis väärtpaber 2,9 protsenti. Baltika on oma kannapöördega tõmmanud aktsia muljetavaldavasse tõusu. Kindlasti on võimalik, et mõningane tõus jätkub, kuid see oleks juba inertsist. Baltika on eesmärgiks seadnud saavutada paari aastaga miljonikroonine käive. Niikaua, kui on ambitsioonikaid eesmärke, jätkub ka tõusu. Usutavasti hakkab turg joonlauaga jälgima kvartal-kvartalilt, kas Baltika püsib vastavas kasvugraafikus. Ma ei välistaks võimalust, et aktsia tõusuhoog mingi aja pärast raugeb ja toimub korrektsioon. Sellise sündmuse võiks endaga kaasa tuua näiteks üldine meeleolu muutus turul.
  Tundub, et Tallinna börsil on eluvaimu veel sees küllaga. Rohkem kui miljonikroonise käibe tegid veel Eesti Telekomi, Tallinna Vee, Merko Ehituse ja Starmani aktsiad.
  Eesti Telekomi osteti-müüdi 2,9 miljoni krooni väärtuses ning aktsia kosus 0,1 protsenti, makstes 118,91 krooni (7,60 eurot). Telekom tõestas, et on siiski suurima turuväärtusega ettevõte. Tahaks loota, et aktsia näitab ka tulevikus stabiilseid käibeid
  Tallinna Vee aktsiaga tehtud tehingute maht ulatus 2,8 miljoni kroonini. Aktsia hind jäi muutumatuks, püsides 225,31 krooni (14,40 euro) tasemel. Tallinna Vee aktsial tundus jõud raugevat. Järgmised päevad peaksid näitama, kas kerge tõus jätkub või hakatakse kasumit võtma. Harju Elektri aktsia käive oli 1,3 miljonit krooni. Aktsia tõusis 0,9 protsenti ja maksis 67,59 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.