Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV afäär Tallinnas mõju ei avaldanud

  USA väärtpaberijärelevalve (SEC) uurimise alla sattunud LHV töötajate Oliver Peegi ja Kristjan Lepiku skandaal Eesti aktsiaturule mõju ei avalda, ütles eile Äripäevale Sampo Panga maakler Laur Kaljuvee. ?Skandaal pole Eesti aktsiatega seoses,? kommenteeris Kaljuvee.
  Börsil püsis eile tähelepanu keskmes Baltika aktsia, mille käive ulatus 7 miljoni kroonini. Rohkem kui poole rõivafirma aktsia käibest andis üks tehing 30 000 aktsiaga. Selles tehingus oli aktsia hind 145,51 krooni (9,3 eurot). Baltika aktsia sulgemishinnaks kujunes siiski 148,33 krooni (9,47 eurot), päevaga tõusis väärtpaber 2,9 protsenti. Baltika on oma kannapöördega tõmmanud aktsia muljetavaldavasse tõusu. Kindlasti on võimalik, et mõningane tõus jätkub, kuid see oleks juba inertsist. Baltika on eesmärgiks seadnud saavutada paari aastaga miljonikroonine käive. Niikaua, kui on ambitsioonikaid eesmärke, jätkub ka tõusu. Usutavasti hakkab turg joonlauaga jälgima kvartal-kvartalilt, kas Baltika püsib vastavas kasvugraafikus. Ma ei välistaks võimalust, et aktsia tõusuhoog mingi aja pärast raugeb ja toimub korrektsioon. Sellise sündmuse võiks endaga kaasa tuua näiteks üldine meeleolu muutus turul.
  Tundub, et Tallinna börsil on eluvaimu veel sees küllaga. Rohkem kui miljonikroonise käibe tegid veel Eesti Telekomi, Tallinna Vee, Merko Ehituse ja Starmani aktsiad.
  Eesti Telekomi osteti-müüdi 2,9 miljoni krooni väärtuses ning aktsia kosus 0,1 protsenti, makstes 118,91 krooni (7,60 eurot). Telekom tõestas, et on siiski suurima turuväärtusega ettevõte. Tahaks loota, et aktsia näitab ka tulevikus stabiilseid käibeid
  Tallinna Vee aktsiaga tehtud tehingute maht ulatus 2,8 miljoni kroonini. Aktsia hind jäi muutumatuks, püsides 225,31 krooni (14,40 euro) tasemel. Tallinna Vee aktsial tundus jõud raugevat. Järgmised päevad peaksid näitama, kas kerge tõus jätkub või hakatakse kasumit võtma. Harju Elektri aktsia käive oli 1,3 miljonit krooni. Aktsia tõusis 0,9 protsenti ja maksis 67,59 krooni.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tänane börsipäev keerleb Föderaalreservi õhtuse otsuse ümber
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
EfTENi kinnisvarafond kaotas kasumit, Arakas ootab ebakindluse jätkumist
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Saksamaa asemel uued diilid: Euroopa ostab sõjarelvi hoopis mujalt
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Raadiohommikus lilleärist, pankrottidest ja Ukraina reklaamiturust
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.

Olulisemad uudised

Üle saja Eesti ettevõtja lõksus: Valgevene keelab äri müüa Teiste hulgas Silvano, Helmes, Kaamos
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.